Gündem Kelkit’in kızının ölümünü ‘svap’ çözecek

Kelkit’in kızının ölümünü ‘svap’ çözecek

26.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay saldırısı ve Sauna çetesi gibi önemli davaların savcılığını yapan emekli özel yetkili Cumhuriyet savcısı Mustafa Kelkit’in avukat kızı Çağrı Gonca Gönül’ün, eski polis amiri olan kocası Ertan Gönül’e ait beylik tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybetmesi ile ilgili detaylar mercek altına alındı.

Kelkit’in kızının ölümünü ‘svap’ çözecek

Otopsi raporunda Gönül’ün sol kulak arkasından girerek, sağ şakağından çıkan mermi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Raporda silahın, bitişik atış olarak tanımlanan 0-5 santimetre mesafeden ateşlendiği kaydedildi.
Otopsi raporunun yanı sıra olay sonrası Gonca Gönül ve kocası Ertan Gönül’ün ellerine, barut izi araması olan svap alma işlemi uygulandı. Svap incelemesine ilişkin rapor sonucunun olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu netleştirecek.

Kocası kefaletle serbest
El svaplarıyla ilgili raporun en kısa zamanda hazırlanarak savcılığa sunulacağı öğrenildi. Şu ana kadar olay yeri incelemesinden elde edilen delillerin, olayın “kaza” ya da “intihar” olabileceği yönünde olduğu öğrenildi. Öte yandan Koca Ertan Gönül 100 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.