Gündem Kendi kendine komplo kurmuş!

Kendi kendine komplo kurmuş!

30.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Askeri Yargıtay Üyesi Yasin Aslan, ihbar mektuplarıyla kendisine komplo kurulduğu iddiasıyla TBMM’ye başvurdu. Genelkurmay ise ihbar mektuplarını Aslan’ın gönderdiğinin tespit edildiğini bildirdi

Kendi kendine komplo kurmuş


TBMM’ye yapılan bir şikâyet Genelkurmay İstihbarat Dairesi’nde, “komplo” soruşturması yapıldığını ortaya koydu. Askeri Yargıtay 2. Daire Üyesi Yasin Aslan, kendisinin ve eşinin Genelkurmay İstihbarat Dairesi tarafından dinlendiğini, ihbar mektuplarıyla komplo kurularak tehdit edildiğini öne sürdü. TBMM, konuyu Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı’na sordu. Genelkurmay, Aslan’ın isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarının bir kısmını kendisinin gönderdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

25 sayfalık dilekçe
Edinilen bilgilere göre Askeri Yargıtay 2. Dairesi üyesi Aslan, TBMM Dilekçe Komisyonu’na 25 sayfalık bir şikâyet dilekçesi göndererek, kendisine komplo kurulduğunu, şantaj ve tehditle Yargıtay üyeliğinden çekilmeye zorlandığını, Genelkurmay İstihbarat Dairesi’ndeki bazı kişilerin yasadışı dinleme yaparak kendisi hakkında topladığı bilgilerle eşini ve kendisini tehdit ettiğini iddia etti. İsimsiz ve imzasız ihbar mektupları hazırlanarak sivil memurlarla ilişki gibi onur kırıcı iddialarda bulunulduğunu, hakkında 6 soruşturma açıldığını, görevinden uzaklaştırılmaya zorlandığını öne süren Aslan, tehditlerde kullanıldığını iddia ettiği ve Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanlığı adına kayıtlı olduğunu öne sürdüğü bir telefon numarasını da dilekçesine yazdı.

Mektubu kendisi yazmış
Dilekçe Komisyonu iddiaları MSB aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı’na sordu. Kurumu karıştıran bu iddialara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı derhal soruşturma açtı. Genelkurmay’ın yürüttüğü soruşturmada çarpıcı bir tespit yapıldığını belirten Bakanlık, Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın Aslan’ın başvurularında dile getirdiği isimsiz ihbar mektuplarının bir kısmının bizzat Aslan tarafından gönderildiği sonucuna varıldığını bildirdi. Aslan hakkındaki adli soruşturmanın da Askeri Yargıtay Genel Kurulu’nun görevlendirdiği Soruşturma Kurulu tarafından halen devam ettiği kaydedildi.

‘İddia gerçeği yansıtmıyor’
Bakanlık, Aslan’ın başvurularında adı geçen kendisine kumpas kurulduğu, şantaj ve tehditle görevinden uzaklaştırılmak istendiği iddiasıyla ilgili Askeri Yargıtay Soruşturma Kurulu üyeleri M.A., İ.İ. hakkında Askeri Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’nca 5 Mart 2015’te “bir işlem yapılmasına yer olmadığı” kararı verildiğini, Hâkim Binbaşı K.K. ve uzman memur L.S. hakkında ise “komplo” iddialarıyla ilgili soruşturmanın halen devam ediyor olması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadığını, kaydetti. TBMM ise MSB’den gelen bu yazı sonrasında yapılacak bir işlemin kalmadığını belirtti.