Mersin Kendi Oyuncaklarını Kendileri Üretti

Kendi Oyuncaklarını Kendileri Üretti

27.05.2017 - 12:54 | Son Güncellenme:

.

Kendi Oyuncaklarını Kendileri Üretti

MERSİN (AA) - Erdemli Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Oyuncağımı Üretiyorum Yeteneğimi Keşfediyorum" projesi kapsamında oyun şöleni etkinliği yapıldı.

Haberin Devamı

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Devlet Bahçeli Meydanı'nda yapılan etkinlikte yaptığı konuşmada, proje kapsamında yıl boyunca öğrenci ve velilerin birlikte ürettiği oyuncakların sergiye çıkartıldığını söyledi.

Çocukların çağın hastalığı olan bilgisayar başında çok zaman geçirdiklerini belirten Kaymakam Pamuk, "Bizim projeden kastımız, çocukların uzun süreli bilgisayar başında kalmalarını kısaltmak, kendi ürettikleri oyuncaklarla sokaklarda oynamalarını ve sosyalleşmelerini sağlamaktır. Sergide görüyoruz ki çocuklarımız, kendi ürettikleri ile oynarken çok daha mutlu ve mesutlar." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise, projeyle öncelikli olarak çocuk gelişimi ve eğitimi alanı 11. sınıf öğrencilerine alan derslerini yerinde yaparak, yaşayarak öğrenme imkanı sunulduğunu, projenin uygulandığı 4 okulda 80 çocuğun aileleriyle birlikte zaman geçirme imkanı sağlandığını belirtti.

Yazarlar