Gündem Kendime değil esir kadınlara üzülüyorum

Kendime değil esir kadınlara üzülüyorum

15.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sincar Dağı’nda Ezidilere yardım götürürken düşen helikopterde yaralanan Ezidi vekil Dahil, ‘Kendimden çok o insanların ikinci bir travma yaşamasına üzüldüm’ dedi.

Kendime değil esir kadınlara üzülüyorum



Irak’ta IŞİD’ten kaçarak Sincar dağlarına sığınan Ezidilere yardım götürmek için bindiği helikopterin düşmesiyle yaralanan ve tedavisi İstanbul’da devam eden Ezidi Milletvekili Viyan Dahil’in “Kendimden çok oradaki insanların bu kaza ile ikinci bir travma yaşaması beni üzdü” dediği öğrenildi.
Sol ayağındaki kırık ve kaburgalarındaki ezilme nedeniyle tedavisi Amerikan Hastanesi’nde devam eden Dahil ile kaldığı hastanede konuşma fırsatı bulan BDP İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingöl, genç kadının tanıklıklarını Milliyet’e anlattı. Dahil’in yaşanan insanlık dramını tüm çıplaklığı ile ortaya seren anlatımlarını Bingöl şöyle aktardı:
“En çok kadınların yaşadıklarından etkilenmiş. Genç kadınların IŞİD’in eline geçmeleri durumunda kendilerini öldürmek için yanlarında bıçak taşıdıklarını bire bir görmüş. Bunun dışında kendisine en acı veren durum IŞİD’in elinde 500’den fazla kadının olduğunu öğrenmesi olmuş. Çocukların susuzluktan hayatlarını kaybettiklerini dinlemişler. Sadece oraya gittiklerinde son 2-3 gündür Peşmerge ve Kürt güçlerinin ortak savunma hatlarını oluşturması ile hem moraller yükselmiş hem de fiziki olarak da durumda iyileşme varmış.”
‘Sınır kapıları yardıma açılmalı’
Bingöl, Dahil’in kendinden çok helikopterdeki diğer insanlar için üzüldüğünü belirterek, “Beraberimizde götürmek istediğimiz insanlar bu yüzden ikinci bir facia yaşadı. Ben kendimden çok onlar için üzüldüm” dediğini de aktardı. Dahil’i hastanede ziyaret eden HDP milletvekili Erğrul Kürkçü ise Türkiye’nin sınır kapılarında Irak’taki katliamlardan kaçanlara uyguladığı ağır kontrolleri eleştirdi.