Gündem Kendisini felç eden magandayı teşhis etti

Kendisini felç eden magandayı teşhis etti

04.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ahmet Emre Çavuş, kendisini felç bırakan silahı ateşleyen ve olaydan aylar sonra trafik denetiminde yakalanan firari Devrim Aksoy’u fotoğraflarından tanıdı

Kendisini felç eden magandayı teşhis etti

İstanbul Gazi Mahallesi’nde geçen 2 Ağustos akşamı arkadaşları ile dışardayken bir magandanın 3 el ateş etmesi sonucu ensesinden yaralanan lise 2’nci sınıf öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Çavuş’un omuriliğinin zedelendiği belirlenirken göğsünün altından itibaren felç olduğu açıklandı. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş, 4 arkadaşı ile birlikte yürürken vurulan oğlu ile ilgili 6 kişinin ifade verdiklerini, bugüne kadar failin yakalanması için defalarca başvuruda bulunurken, failin yakalanması halinde biraz olsun huzura kavuşacaklarını söyledi. Her defasında Sultangazi Emniyet Müdürlüğü’nden magandanın yakalanması için “Bekleyin” denildiğini anlatan Bülent Çavuş ve eşi Zeynep’e sonunda bekledikleri haber geldi.

Haberin Devamı

Bonzai’yle yakalandı

Aksaray-Adana Karayolu’nda yapılan denetimde durdurulmak istenen bir otomobilin sürücüsü kaçtı. Takip sonucu ekipler otomobili durdururken aracı kullanan 26 yaşındaki Devrim Aksoy ve yanında bulunan 25 yaşındaki Şahan Yalvaç gözaltına alındı. Polis araçta bir miktar sentetik uyuşturucu Bonzai ele geçirdi. Hakkında tutuklama kararı bulunan, Tekirdağ Cezaevi’nden firar ettiği öne sürülen Aksoy’un Ahmet Emre Çavuş’u felç bırakan maganda olduğu belirtildi. Aksoy tutuklanırken Şahan Yalvaç, adliyede serbest bırakıldı. Aksoy’un fotoğrafı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi süren Ahmet Emre Çavuş’a gösterildi.

‘Başka yürekler yanmasın’

Ahmet Emre Çavuş, sabıkalılar albümünden alınan fotoğraftan Devrim Aksoy ’u avukat Ahmet Sireci’nin de önünde teşhis ederken konuşma güçlüğü çekmesine karşılık teşhis etti. Fotoğraflı teşhis tutanağı’nda “Devrim Aksoy’un fotoğrafı Ahmet Emre Çavuş’a gösterilip, sesli bir vaziyette kendisine ateş eden Devrim isimli şahsın bu şahıs olup olmadığı sorulduğunda kafasını, gözünü ve dudaklarını evet şeklinde belirtici çok açık beyanla teşhis edilmiş olup; bu tutanak tarafımızdan tanzimle birlikte imzalanmıştır” denildi. Solunum cihazı Avcılar Belediyesi’nce satın alınan Ahmet Emre Çavuş’un tedavi edilebilmesi için yoğun bakım, genel cerrahi ve fizik tedavinin aynı binada olduğu hastaneye götürülmesi gerektiği böyle bir hastanenin yıllık tedavi ücretinin 240 bin TL olduğu ifade edildi. Anne Zeynep Çavuş, “Oğlumu zevk için sıktığı kurşunla bu hale getiren kişi elini kolunu sallayarak gezmesi yüreğimi çok sızlatıyordu. Belki oğlum eski haline gelmeyecek. Ama başka annelerin yüreği yanmayacak” dedi.