Ege KENT A.Ş. çalışanı ‘yüzde 18’e sevindi

KENT A.Ş. çalışanı ‘yüzde 18’e sevindi

15.07.2017 - 03:22 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.’de çalışan 430 kişinin maaşına toplu iş sözleşmesiyle yüzde 18 oranında zam yapıldı

KENT A.Ş. çalışanı ‘yüzde 18’e sevindi

KARŞIYAKA Belediyesi, belediye şirketi Kent A.Ş.’de görev yapan 430 çalışanı için DİSK ile toplu sözleşme imzaladı. Personelin maaşlarına ortalama yüzde 18 oranında zam yapıldı. Gıda yardımı ve sosyal haklarda da önemli oranda artış sağlandı.

Haberin Devamı

Belediye’ye ait Mavişehir Kent Konsept Mutfak Restoran’da gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ın yanı sıra, DİSK- Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kaya, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve 300’ün üzerinde KENT A.Ş. çalışanı katıldı. Protokol doğrultusunda, belediye şirketi Kent AŞ’nin 430 çalışanına, ortalama yüzde 18 oranında zam yapıldı. Böylece en düşük maaş 3 bin 100 liraya çıkartıldı. Diğer sosyal haklarda da 11 puan artış yapıldı. Verilen zam ve artış sağlanan sosyal haklar, Kent A.Ş.’de ‘bayram’ havası yarattı.

‘Bağlılık imzası’

Başkan Akpınar, “Attığımız bu imza, hayata aynı pencereden bakan işçi ve iş verenin birbirine bağlılığını gösteren imzadır. Biz, emek mücadelesi veren insanların zorluk yaşamasından yana değiliz, kalkınan ve büyüyen Kent A.Ş.’yi yaratmanın peşindeyiz” dedi.

Yazarlar