Ankara Kepez Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı

Kepez Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı

03.01.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

.

Kepez Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 22 açılış ve 14 projenin temelini attıkları 2017 yılını 30 milyon lira bütçe fazlası ile kapatarak, tarihi bir rekor kırdıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında 35 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Mecliste söz alan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2017 yılında birçok ilklerin gerçekleştiğini, 2018 yılında da gönül gönüle çalışarak yeni başarılar elde edilmesi temennisinde bulundu.

2017 yılının, çok önemli değişimlerin yaşandığı bir yıl olduğunu ifade eden Tütüncü, geçen yıl küçük açılışlar haricinde 22 açılış ve 14 projenin temelini attıklarını, birçok yeni eseri ve projeyi Antalyalılarla buluşturdukları bir dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Mali disiplinde rekor kırdıklarını belirten Tütüncü, göreve geldiklerinde eksi 30 milyon lira ile yönetimi devraldıklarını, 2017 yılını da 30 milyon lira bütçe fazlasıyla kapatarak tarihi bir rekor kırdıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Taşeron belediye personelinin 2017 yılında Kepez AŞ ile devam ettiğini, taşeron personele Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ve banka promosyonu verildiğini belirten Tütüncü, şunları kaydetti:

"Birçok belediye bu konuda hazırlık yapıyordu. Bu yıl taşeronluk konusunda getirilen yeni düzenlemeyle, Kepez Belediyesi bu konuda ilk ve tek kaldı. Kepez Belediyesindeki gibi bir formül önerilmektedir. Bu bizim için mutluluk verici. Amasız, fakatsız bir geçiş olacağını ifade ediyorum.

Taşeronluk ile ilgili düzenleme ilan edildiğinde, ben bir ama-fakat bulamadım. İktidarımızın verdiği söz yerine getirilmiştir. Bundan sonra da güzel bir sürece girilmiş olacak."

Geçen yıldan çok daha iyi bir mali disiplin içinde olduklarını ifade eden Tütüncü, her yıl hedefleri büyüterek yola devam edeceklerini kaydetti.

Tütüncü, "Başarıyı paylaşan meclis olduk. Kepez Belediye Meclisi saygı üreten bir meclistir. Çok önemli işleri hep birlikte imza atmış olmanın mutluluğu içindeyim. 2018 yılının da başarılı olmasını Cenap- ı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Büyük çoğunluğunun imar ile ilgili 35 maddeli meclis toplantısında, Denetim Komisyonu seçimi de gerçekleştirildi.

AK Parti'den Hatice Sütçü, Hasan Demir ile Mustafa Batu, MHP'den Mehmet Balık ve CHP'den Ekrem Ersoy'un belirlendiği komisyon seçiminin ardından, meclis toplantısının tüm maddeleri görüşüldü.