Antalya KEPEZ’DE YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KEPEZ’DE YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

03.01.2015 - 12:59 | Son Güncellenme:

.

KEPEZ’DE YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kepez Belediye Meclisi’nin 2015 Ocak ayı olağan toplantısı 33 gündem maddesi ile gerçekleşti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında toplanan mecliste, ilk olarak Denetim Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Gizli oy usulü ile komisyona AK Parti’den Hasan Demir, Elif Derya Canbulut, İsmail Ulusoy, MHP’den Adem Çelik ve CHP’den Kadir Zeybek seçildi. Görev süresi 1 yıl olan komisyonun, Kepez Belediyesi’nin 2014 yılı gelir ve giderlerinin denetimini yapacağı belirtildi.
Meclisin 2015 yılı içerisindeki bir aylık tatil süresi de oybirliği ile Haziran ayı olarak belirlendi. Kepez Belediyesi, Türkiye’nin önemli bir değerini daha sanatsal bir etkinlikle yaşatacak. Kepez Belediyesi’nin vereceği ‘Barış Manço Müzik Ödülleri’ yönetmeliğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’nun,hazırladığı rapor oybirliği ile meclisten geçti.
Meclisten çocukları ve gençleri sevindirecek bir karar da çıktı. Kepez Belediyesi, çocukların ve gençlerin 40 lira ücret karşılığında kültür, eğitim, sosyal sportif faaliyetler yararlanması için Kepez Genç Kart Projesi’ni başlattı. Proje ile gençler ve çocuklar, belediyenin etüt merkezlerinden, bilgi evlerinden, gençlik merkezinden, yüzme havuzundan, Kepez Belediye Spor Kulübü’nün açmış olduğu kurslardan, spor kulübünün tüm müsabakalarından faydalanabilecekler.
Kepez Belediye Meclisi, geçtiğimiz aylarda trafik kazası sonucu vefat eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü Personeli İbrahim Gündoğdu’nun ismini hayatının geçtiği Şelale Mahallesi’nde bir parka verdi. 1993 tarihinde Elazığ-Bingöl karayolunda 33 asker ile birlikte şehit edilen öğretmen Abdullah Kara’nın ve Isparta’da askerlik görevini yerine getirirken olan İsmail Ay’ın isminin yapımı tamamlanan parklara verilmesi talebi de isim tespit komisyonuna havale edildi.
Yeni yılın ilk meclisinde alınan kararla, Kepez Belediyesi’ne ait Kültür, Ahatlı ve Ayanoğlu mahallelerindeki arsalar, okul yeri olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.
Gülveren Mahallesi semt pazarının yanındaki okul arazisinde yaşanan mülkiyet sıkıntısı 1\\1000 ölçekli imar planı revizyonu ile çözülmesi için meclis, plan revizyonuna onay verdi. 9 ayında 3 bin 081 tapu tahsisi yapan Kepez Belediyesi, meclisten alınan kararla tapu bekleyen 122 kişiyi daha sevindirdi.
Kepez Belediye Meclisi’nin yeni yılın ilk toplantısında bir müjde de Varsak bölgesine geldi. Varsak’ın tarım alanına dönüştürülen imarlı parsellerin problemi çözülüyor. İmar komisyonunun, Bölgede yaklaşık 400 hektarlık bir alanın tarım dışı kullanılabilmesi, yol, yerleşim alanı olarak ayrılabilmesi hususunda Toprak Koruma Kurulu’ndan, tarım dışı kullanım amaçlı kararın ve İçişleri Bakanlığı’ndan kamu yararı kararının alınması talebi oybirliği ile meclisten geçti.
Ocak ayı meclis toplantısında Kepez Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’ye inşa edilecek olan cami ve külliye ile Yükseliş Mahallesi Adnan Menderes Parkı içerisine yapılacak olan şehir kütüphanesine yönelik imar planı kararları da görüşülerek karara bağlandı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2015 yılının ilk meclis toplantısında alınan kararları, "Çok bereketli bir Meclis oldu bugün. Aldığımız tüm kararlar Kepez’e ve Kepezlilere hayırlı olsun" şeklinde değerlendirdi.