Sektorel Yayinlar Kesintisiz güç için UPS

Kesintisiz güç için UPS

24.11.2017 - 15:31 | Son Güncellenme:

Özelikle olumsuz hava koşullarında yaşanan elektrik dalgalanmaları sırasında elektronik araçları korumak için gerekli olan UPS’ler, enerji devamlılığının sağlanmasında önemli bir yere sahip… Genellikle jeneratörlerle karıştırılan UPS’lerin asıl amacıysa elektrik sistemini acil durumlarda beslemesi ve zaman yaratabilmesiyle dikkat çekiyor.

Kesintisiz güç için UPS

Kesintisiz güç kaynakları yani UPS’ler elektrik enerjisi ile beslenen sistemleri hem şebekede meydana gelen veya gelebilecek çöküntüler, yükselmeler, ani değişikler gibi gerilim dalgalanmalarına karşı koruyan hem de enerji kesintisi sırasında enerji üreterek sistemin devamlılığını sağlayan elektronik cihazlardır.

Haberin Devamı

TEMİZ VE KALİTELİ

Elektrik enerjisi ile beslenen sistemlerde kesintisiz güç kaynakları, sistemi olumsuz şebeke koşullarına karşı koruma ve enerji kesintisi sırasında bünyesinde depoladığı enerjiyi bir süreliğine sisteme aktararak sistemdeki acil işlemleri tamamlamak adına kullanıcıya zaman sağlama görevlerini üstlenir. Kısacası elektrik sistemlerini besleyerek ve şebekedeki anormal durumları düzelterek sisteme temiz ve kaliteli enerji aktarımı yapar.

ACİL İŞLER İÇİN ZAMAN YARATIR

Genellikle jeneratörlerle karıştırılan UPS’ler, aynı işlevi görmezler. Elektrik kesildiği devreye giren jeneratörün çalışması için belli bir zaman gereklidir ve bu süre zarfında kesintisiz güç kaynakları devreye girer. Bu ara zamanda UPS, sistemi besler ve sistemdeki acil işleri tamamlar veya bilgisayarı içindeki önemli dosyaları korur. Kesintisiz güç kaynakları, elektriksel sistemlere uzun süreli enerji sağlamazlar.