Gündem Kesintiye ‘hendek’ misillemesi

Kesintiye ‘hendek’ misillemesi

23.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da DEDAŞ’ın elektrik borcu bulunan belediyelere ait atık su istasyonlarının elektriğini kesmesi sonrası kentte gerginlik tırmandı...Belediye, DEDAŞ’ın binasının önüne hendek kazarak araç giriş çıkışını engellerken, mahkeme, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurdu

Kesintiye ‘hendek’ misillemesi

Diyarbakır’da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki elektrik kesintisi krizi sürerken, dün belediyeye ait Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), DEDAŞ’ın ana hizmet binasının önüne hendek kazarak araç giriş çıkışını engelledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise yaptığı basın toplantısında uygulamanın hukuksuz olduğunu belirterek tepki gösterdi. Diyarbakır Belediyesi ile Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) arasındaki elektrik kesintisi sorunu derinleşiyor. DEDAŞ’ın borçlarını gerekçe göstererek belediye hizmet binalarının elektriğini kesmesiyle üç gündür kentte sorunlar yaşanırken, dün DİSKİ, DEDAŞ’ın ana hizmet binasının girişine hendek kazdı. Hendek kazısı nedeniyle araçlar binaya giremezken, DİSKİ çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı.

Kışanak: Yapılan eşkıyalıktır
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde kentte bulunan parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir basın açıklaması yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanakkamu borçlarının bulunmadığını ve bunu belgelerle kanıtlamaya hazır olduklarını söyledi.
Kışnak, “Kentin dinamikleriyle bir araya geldik, buradan uyarıyoruz, bu şehri onlara dar ederiz. Onlar bu şehirde insanlarımızı susuz bırakmak isteyecek kadar pervasız ise biz de onlara yasaların, hukukun ve mevzuatın el verdiği ölçüde aynı şekilde davranırız” diye konuştu.
DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel de yaptığı açıklamada, “Ödenmeyen ve Büyükşehir Yasasından sonra büyükşehire devredilen yerlerdeki içme sularıyla alakalı sıkıntılar bir çözüm noktasına gitmedi, iyice kangrenleşmeye başladı. Biz de son çare olarak elektriklerini kesmek zorunda kaldık” dedi. Dün akşam saatlerinde ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine mahkeme, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Haberin Devamı

PKK’lı olmayanı PKK’lı yapacaksınız

TBMM Kit Komisyonu’ndaki görüşmelerde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, belediyenin su şebekesinin elektriğinin kesilmesi gibi uygulamalarla karşılaştıklarını belirterek, “Hırsız varsa hırsızı cezalandıralım ama masum insanları cezalandırma hakkımız yok. Bölgede PKK filan diyoruz, bu sayede PKK’lı olmayanları da PKK’lı yapacaksınız. Yarın öbür gün hepimiz başkaldıracağız” dedi.