Gündem Kestane karası kışı getirdi

Kestane karası kışı getirdi

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan kestane karası fırtınası ağaçları devirdi, feribot seferlerini iptal ettirdi. Dün İstanbul gün boyu kara bulutlarla kaplandı.

Kestane karası kışı getirdi

İstanbul’da önceki akşam başlayan şiddetli rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Uzmanlar tarafından ‘Kestane karası fırtınası’ olarak adlandırılan şiddetli rüzgar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Yer yer yağmurunda etkili olduğu fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İDO da olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 07.45 ve 10.45’te yapılması planlanan Bandırma-Yenikapı-Bostancı seferlerini iptal ettiğini açıkladı. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) da Marmara’daki olumsuz hava koşulları ve şiddetli rüzgar nedeniyle sabah 00.70 ile 10.30 saatleri arasındaki seferlerini iptal etti.

Haberin Devamı

Bayrampaşa’da Yıldırım Mahallesi’nde park halindeki bir otomobilin üzerine şiddetli rüzgarın etkisiyle ağaç devrildi. Araç sahibinin bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Aracın içerisinde kimsenin olmaması olası bir can kaybını önlerken, araçta maddi hasar meydana geldi. Vatan Caddesinde şiddetli rüzgarın etkisiyle gece bir ağaç yola devrildi. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Devrilen ağaç iş makinesiyle kaldırıldı. Polis ekipleri, ağacın kaldırılma çalışmaları sırasında trafiği bir süre Aksaray yönüne kapattı. Ağacın kaldırılma işlemi tamamladıktan sonra trafik normale döndü.

Hava sıcaklığının da büyük oranda düşüş yaşadığı görülen İstanbul’da havanın aydınlanmasıyla birlikte, gökyüzünü kaplayan kara bulutlar gün yüzüne çıktı. Eminönü sırtlarından Haliç, Galata, Boğaz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çamlıca’nın üstünde yoğunlaşan bulutların gökyüzünü tamamen kapattığı görüldü. - İSTANBUL DHA

Haberin Devamı

Fırtına balıkçıları vurdu

Düzce, Bandırma, Zonguldak ve Bartın’da da dalga boyunun yaklaşık 7 metreyi bulması, balıkçılara zor anlar yaşattı. Mendireği aşan dalgalar yüzünden gemiler limanlara sığınırken, vatandaşların aldırış etmeden fotoğraf çektirdiği görüldü.

Balık fiyatı artacak

Yurt genelini etkisi altına alan soğuk hava, fırtına ve yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

- Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düşen D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde trafik yoğunluğu oluştu.

- Çanakkale’de önceki gün gece yarısından itibaren başlayan ve etkisini artıran fırtına nedeniyle dün saat 10.00’da Kabatepe’den Gökçeada’ya gerçekleştirilmesi planlanan arabalı vapur seferi iptal edildi. Gökçeada’dan Kabatepe’ye ve Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 07.00’deki karşılıklı feribot seferleri de fırtına nedeniyle yapılamadı.

- Düzce’nin Akçakoca ilçesinde saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle denizdeki dalga boyu 5 metreye ulaştı. Balıkçılar denize açılamadı. Limandaki bazı tekneler batma tehlikesi geçirirken, balıkçılar teknelerin alabora olmaması için önlem aldı.

Haberin Devamı

- Öte yandan, balık sezonunun sürdüğü bugünlerde fırtınanın bir kaç gün devam etmesi halinde balık fiyatlarının yükseleceği belirtildi.

- Bartın’ın Amasra ilçesinde saatteki hızı 30 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede etkili olan rüzgar nedeniyle dalgaların boyu 4 metreye ulaştı, balıkçılar denize açılamadı. Mendireği aşan dalgalar yüzünden yük gemileri ve balıkçı teknelerinin Amasra Limanı’na sığındıkları görüldü. Amasra Belediyesi, vatandaşları Büyük Liman mevkisindeki mendireğe yaklaşmamaları konusunda uyardı. - HABER MERKEZİ, DHA, AA