Otomobil KİA yeni SUV otomobilini bu yıl çıkartıyor

KİA yeni SUV otomobilini bu yıl çıkartıyor

21.01.2017 - 10:12 | Son Güncellenme:

Kia'nın Nissan Juke rakibi bu yıl içinde piyasaya çıkacak. Modelin prömiyerinin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılması bekleniyor.

KİA yeni SUV otomobilini bu yıl çıkartıyor

Kia’dan bir sözcü yeni küçük SUV’nin Kia’nın serisinde Niro’nun altında konumlanacağını doğruladı. Niro ise Soul ile beraber küçük SUV segmentinde mücadele veriyor. Boyutlarındaki benzerliğe rağmen üç model de birbirlerinin yanı sıra satılacak.

Haberin Devamı

Soul ve Niro satışları önemli piyasalarda başarısını sürdürüyor ve satışların düşeceğine dair bir işaret yok. Kia projenin varlığını onayladı ve modelin firma içerisindeki kod adı SE. Üretim versiyonunda modelin adı değişecek. Firma geçtiğimiz günlerde “Stonic” ismini tescil ettirdi ancak Kia sözcüsü model için bu ismin kullanılacağını onaylamadı.

Kia’nın modeli henüz testte görüntülenmedi. Öte yandan, aynı boyuttaki Hyundai SUV görüntülendi. Kia’nın modeli bu model ile aynı bileşenleri paylaşacak. Yeni Kia modeli markanın hatchback ve SUV ürünleri arasındaki boşluğu doldurmak üzere köprü olacak. Küçük boyutuna rağmen yeni model tam bir SUV olacak, Soul gibi farklı nişlere bölünmüş bir model olmayacak.

Haberin Devamı

Modelin motorları alt donanım seviyesi Sportage modellerinden ve Rio’dan alınacak. Bunlar arasında 1.6 GDI ve 1.4 litre benzinli ve dizel bulunabilir. Piyasaya çıktığında Kia’nın yeni SUV’si Renault Captur, Nissan Juke, VW’nin Golf tabanlı yeni SUV’si ve Seat Arona gibi modellerle rekabet edecek.

Yazarlar