Kıbrıs Kıbrıs’ı sel vurdu TV kanalını su bastı

Kıbrıs’ı sel vurdu TV kanalını su bastı

09.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) etkili olan sağanak sonrası Ada TV’yi su bastı.

Kıbrıs’ı sel vurdu TV kanalını su bastı

KKTC’de önceki gün başlayan sağanak yağış nedeniyle Lefkoşa, Girne ve Mağusa İlçelerinde sel baskınları meydana geldi. İlçelerdeki dereler taştı, polis trafiğe çıkacak olanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Girne’de meydana gele sel baskınında ülkenin özel kanallarından Ada TV’nin stüdyoları ve haber merkezini su bastı. Sel sonrası stüdyolar ve haber merkezi kullanılamaz hala geldi. Girne itfaiyesi kanaldaki suyun boşaltılması için çalışma başlattı. Baskın sonrasında açıklama yapan Ada TV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, yoğun yağış sonrasında, kanalın stüdyolarının kullanılamaz duruma geldiğini söyledi. Olayın bir doğal afet olduğunu ifade eden Safa, “Şu anda yayın yapamıyoruz. İzleyicilerimizden özür diliyoruz. Sınırlı olarak yayın yapmaya çalışacağız” dedi.

Yağışlar nedeniyle okullar tatil edildi

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) etkili olan sağanak sonrası ilk ve ortaokullar tatil edildi. Başkent Lefkoşa ile Girne arasındaki ana yol da bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

Başbakan Ersin Tatar, Meteoroloji Dairesinin yağışların KKTC genelinde yarın da etkili olacağı bilgisi vermesi üzerine hükümetin ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etme kararı aldığını açıkladı.