Gündem Kilis ve Karkamış'a arka arkaya roket ve havan mermileri atıldı

Kilis ve Karkamış'a arka arkaya roket ve havan mermileri atıldı

23.08.2016 - 11:55 | Son Güncellenme:

Suriye tarafından fırlatılan roket mermileri Türkiye'nin sınır kenti Kilis'teki boş arazide patladı. Öğle saatlerinde bu kez Gaziantep Karkamış'a üç havan mermisi isabet etti. Genelkurmay Başkanlığı, IŞİD hedeflerine misliyle karşılık verildiğini duyurdu. Kilis ve Karkamış'tan sıcak fotoğraflar geliyor. Sıfır noktasına tanklar yerleştirildi, iş makineleri mevzi kazdı. Özellikle Karkamış'ta tank birlikleri sürekli hareket halinde, kentte bir kez daha anons yapılarak halktan evlerinden çıkmaması istendi.

Kilis ve Karkamışa arka arkaya roket ve havan mermileri atıldı

Kilis'e Suriye tarafından 84 gün sonra üç roket mermisi atıldı. IŞİD'in kontrol ettiği bölgeden atılan üç roket, saat 11.50 sularında birkaç dakika arayla Türkiye topraklarına isabet etti.

Haberin Devamı

Azez bölgesinden ateşlenen roketler, Mücahitler Mahallesi'ndeki boş araziye düşerek patladı. Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerlerinde güvenlik çemberi oluşturarak, roket parçalarını incelemeye aldı.

Genelkurmay Başkanlığı, roketlerin düşmesinin ardından misliyle karşılık verildiğini duyurdu.

Kilis Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada can ve mal kaybı olmadığını belirtti. Açıklamada, "Suriye’deki IŞİD bölgesinden atıldığı tespit edilen üç roket mermisi, 23.08.2016 günü saat 11.50 sıralarında il merkezinde muhtelif yerlere isabet etmiştir. Olay sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denildi.

Ocak 2016'dan itibaren sınırın güney tarafından atılan roketlere hedef olan Kilis'te, patlamalardan 21 kişi yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

KARKAMIŞ'TA HAVAN MERMİLERİ PEŞ PEŞE PATLADI

IŞİD'in kontrol ettiği Cerablus'tan dün akşam ve bugün sabah Gaziantep'in Karkamış ilçesine atılan havan mermilerinin ardından, öğle saatlerinde üç havan daha fırlatıldı. Saat 14.00-14.20 arasında atılan üç havan mermisi daha sınırı aşarak Karkamış'a düştü.

Havan mermilerinden biri ilçe merkezinde, diğeri ise ilçe merkezinin dışındaki boş arazilere düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı patlamaların ardından sınır birlikleri IŞİD hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

Yeniden havan mermisinin gelişinin ardından bir kez daha hoparlörlerden halk sokağa çıkmamaları konusunda uyarıldı. Belediye hoparlörlerinden sık sık 'Dikkat güvenlik uyarısı! İlçemize yönelik havan saldırıları nedeniyle halkımızın can güvenliği için evlerinden çıkmamaları ve evlerinin zemin katlarında oturmaları ilan olunur’ anonsları yapıldı.

Bu sabah atılan roketler, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir cami lojmanının bahçesine isabet etmişti. Elektrik tellerinin isabet aldığı, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleyi giriş çıkışları kapatmıştı.

Belediye hoparlörlerinden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anons yapılmış, bazı vatandaşların evlerinden ayrılarak yakınlarının yanına yerleştikleri görülmüştü.

Sınıra konuşlu birlikler, olayın ardından Cerablus'taki IŞİD mevzilerini bombardımına tuttu. Hedeflere en az 40 top ateşi yapıldı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı, dün akşam Karkamış'taki sınır hattına çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı ve ağır silahlar konuşlandırıldığını bildirmişti. Ayrıca sınır hattındaki bölgelere iş makineleriyle mevziler kazıldı, üst düzey komutanlar bölgeye gelip birlikleri denetledi.

IŞİD, daha önce de Cerablus şehrinden Karkamış ilçesi sınır hattına dokuz havan mermisi atmıştı.