Gündem Kiliseye benziyor diye camiye bağış yapmıyorlar

Kiliseye benziyor diye camiye bağış yapmıyorlar

24.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trabzon Ortahisar’da yapımına 2006’da başlanan ‘Molla Halil Camisi’ mimarisi kiliseye benzetildiği için bağış yapılmayınca 12 yıldır tamamlanamadı.

Kiliseye benziyor diye camiye bağış yapmıyorlar

Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapımına 2006’da başlanan cami, dış mimarisi kiliseye benzediği gerekçesiyle tartışmalara yol açtı. Bağış toplanamadığı için inşaatı tamamlanamayınca da Türk Diyanet Vakfı’na devredildi. Ama vakıf da inşaatı bitiremedi. Caminin içinde yapılan küçük bir bölüm ibadete açılırken, müftülük inşaatın bazı bölümlerinin yıkılıp yeniden yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İlyas Öztürk, caminin bazı kişilerce kiliseye benzetilmesi nedeniyle yeteri kadar bağış toplayamadıklarından yakındı, toplanan az miktarda paranın da caminin elektrik ve su ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti. Trabzon Ortahisar İlçe Müftüsü Adem Aygül ise kiliseye benzetildiği gerekçesiyle tartışma yaratan caminin yeniden inşa edileceğini belirterek, “Camiye ait arazi genişletilecek. Bunun için yeni bir proje bekliyoruz” dedi.

‘Minare yapılsın’

Yöre sakinlerinden Ziya Arslan “Buradaki yapı, camiye değil kiliseye benziyor” derken, İbrahim Şeras yeni projenin Türk mimarisine uygun olmasını, kubbelerin minareye dönüştürülmesini istedi. l SELÇUK BAŞAR - ALEYNA BAYRAM DHA