Gündem Kilitli kapının ardında dram çıktı

Kilitli kapının ardında dram çıktı

23.01.2015 - 15:33 | Son Güncellenme:

.

Kilitli kapının ardında dram çıktı

ADANA’da kapısı kilitli kalan evde 10 aylık bebeği Arya’nın ateşi yükselince, yardım istenerek polis tarafından kurtarılan 36 yaşındaki Çiğdem Çolaker ile boşanmalarına rağmen birlikte yaşadıkları nikahsız eşi 38 yaşındaki Onur Özyıldırım’ın yaşamlarından dram çıktı. Hurda toplayarak ailesine bakmaya çalışan Onur Özyıldırım, 2 yıldır ev kirası ile elektrik ve su parasını ödeyememekten yakındı.

Haberin Devamı

Merkez Çukurova İlçesi’nde hurda kağıt ve pet şişe toplayarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Onur Özyıldırım, eşi ve 2 çocuğunun üzerine kapıyı kilitleyip dışarı çıktı. 10 aylık bebeği Arya ateşlenince anne Çiğdem Çolaker, eşine telefonla ulaşamayınca polisten yardım istedi. Eve gelen polis ve sağlık ekipleri, kilitli kapıyı açamayınca, çilingir çağırdı. Yaklaşık 15 dakika sonra gelen çilingir kapıyı açınca içeri giren sağlık ekipleri, yüksek ateşi olan Arya bebeğe ilk müdahaleyi yaptı. Ardından da tedavisi için hastaneye götürdü.

EV SAHİBİ TAHLİYE ETMEK İSTİYOR

Arya tedavisinin ardından taburcu edilirken, baba Onur Özyıldırım, boşanmalarına rağmen birlikte yaşamaya devam ettiklerini, asıl mesleğinin elektrik tesisatçısı olduğunu söyledi. İş bulamadığını belirten Özyıldırım, "Aileme bakabilmek için kilosu 50 kuruşa olan pet şişe ve kağıt toplayıp satıyorum. Haftada elime geçen 30-40 TL para ile evimi geçindirmeye çalışıyorum. Ev sahibi ile 2 yıldan beri mahkemeliğiz, çıkmam için tahliye davası açıyor, ben dilekçeyle itiraz ediyorum. Elektriğimiz, suyumuz kesik. Bu şartlar altında yaşamaya çalışıyoruz. O gün de kızımız hasta olduğu için ilaç almak istedim. Param olmadığı için arkadaşlarımdan borç istemeye gittim. Bu arada, kızımın ateşi çıkınca eşim paniğe kapılmış" diye konuştu.

Haberin Devamı

YARDIM ALAMIYORUZ

Eşi işsiz olduğu için geçim sıkıntısı çektiklerini belirten Çiğdem Çolaker, kızı Arya’nın da soğuk hava nedeniyle hastalandığını kaydederek, "Eşim bu güne kadar bizi hiç ihmal etmedi. Ama işi yok, geliri yok durum böyle olunca sıkıntılarımız oldu. Yardım için çalmadığımız kapı kalmadı ama kimse el uzatmadı. Ev soğuk, çocuklar üşüyor haliyle sürekli hasta oluyorlar"dedi.

Karnesini ’Teşekkür’ belgesiyle alan ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi Baran Özyıldırım da okuyup ailesini kurtaracağını söyledi.

Yazarlar