Gündem Kimine esaret kimine eğlence

Kimine esaret kimine eğlence

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› YurT genelinde etkili olan kar yağışı bir yandan hayatı olumsuz etkilerken öte yandan eşsiz manzaralar oluşturdu... ›› Kar kalınlığının 60 cm’ye yükseldiği Konya’da çatılar çöktü; kartpostallık görüntülerin oluştuğu Başkentte Ankaralılar karın keyfini çıkardı...

Kimine esaret kimine eğlence

Ankara’nın simge mekanlarından biri olan ve kuğularıyla ünlü Kuğulu Park’a gelen vatandaşlar, son günlerde etkisini artırarak, devam eden kar yağışının oluşturduğu kartpostallık görüntüler önünde fotoğraf çektirdi. Aşırı soğuklar nedeniyle bir kısmı donan havuzda kuğuların dansını da izleyen vatandaşlar, parkta gezinerek, kar keyfi yaşadı. Çocuklarını da getiren aileler, kartopu oynamayı da ihmal etmedi. Kuğulu Park’ta aşırı soğuklara rağmen suda yüzen kuğuların, kazların ve ördeklerin yaşam mücadelesini izleyen Ankaralılar, kuğuları arkasına alarak, beyaza bürünen parkta ‘selfie’ çekip, günün anısını fotoğraflamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Kimine esaret kimine eğlence

Kızaklarla kaydılar

Muş merkez Yücetepe ve Taşoluk köylerinde etkili olan soğuk yolları buz pistine çevirdi. Karla kaplı alanlarda toplanan çocuklar düşe kalka kızak keyfi yaşadı. Yeni yıla denk gelen haftasonu tatilini doyasıya yaşayan çocuklardan Ahmetcan Güntay, “Hafta sonları bir araya gelip kimimiz kızak ile kimimiz de el becerisi ile yaptığımız malzemelerle kayarak eğleniyoruz. Aramızda yarışmalar bile düzenliyoruz” dedi. Evden aldığı bidonla kayan Taşoluk köyünden İlkay Akduman ise, “Arkadaşlarım korniş ve kızaklarla dışarı çıkarken ben de evden aldığım bidonumla kayak yapıyorum. Önemli olan bu eğlenceye ortak olmak” diye konuştu.

Çaldıran dondu

Van’ın hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Çaldıran ilçesinde günlük yaşam olumsuz etkilendi. Kentte, soğuk hava nedeniyle akarsu ve dereler de buz tuttu. Tüm olumsuzluklara rağmen ağaçların buz tuttuğu ilçede seyrine doyumsuz görüntüler de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gönüllü yol açıyor

Antalya’nın Akseki ilçesinde bir hafta önce başlayan kar yağışı nedeniyle mahalle statüsündeki köy yolları kapanırken, merkezdeki cadde ve sokak araları da karla kaplandı. İlçe sakinlerinden emekli Mehmet Çobanoğlu, traktörünün arkasına monte ettiği toprak tesviye küreğiyle ara sokaklarda kar küreme ve yol açma çalışması yaptı. Çobanoğlu, “Bir haftadır kar yağıyor, yollar kapandı. Mahallemin yollunu kendi imkanımla açmaya çalışıyorum. Vatandaşa, yolda kalan arabalara, belediyeye yardımcı oluyorum. 1 metreden fazla kar var. Masrafını kendim karşılıyorum, amme hizmeti yapıyorum. Çok yol açtım, 5-6 da köy yolu açtım” dedi.

Su sıkıntısı

Akseki’de kar yağışı nedeniyle yaşanan arıza ve donma nedenleriyle sık sık su kesintisi de yaşanıyor. Bölge halkı su ihtiyacını karşılamak için çevreden getirdikleri temiz kar birikintilerini güğümlerde soba kenarında eriterek karşılamaya
çalışıyor.

Konya’da 19 fabrikanın çatısı çöktü

Konya’da da etkisini gösteren kar yağışı, kent merkezinde 60 santimetreye ulaştı. Aralıklarla yağan kar, KONSAN Sanayi Sitesi’nde bazı fabrika ve depolarının çatısının çökmesine neden oldu.

Haberin Devamı

KONSAN Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Aksakal, “Sanayideki 19 fabrikanın çatısı çöktü. AFAD ve belediye ekipleri incelemelerde bulundu. Bazı iş yerlerinde de çökme tehlikesi üzerine vatandaşlar çatıları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor” diye konuştu.

Okullar tatil

Öte yandan kar yağışının ardından etkili olan buzlanma nedeniyle Niğde ve Aksaray’da okullarda eğitime 1 gün ara verildi.