Ekonomi Kimyası tuttu

Kimyası tuttu

24.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kimya devi MKS DevO, Bandırma ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımları ile toplam 75 bin metrekarelik bir kampüse ulaştı.

Kimyası tuttu

İnşaat, deterjan, tekstil ve plastik sektörleri için kimya hammaddesi üreten MKS DevO Kimya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün, geçtiğimiz yıl mevcut fabrikaya ek tesis yaparak hayata geçirdikleri, plastik üretiminde kullanılan ftalatsız, organik plastik hammaddeleri üretmeye başladıklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

Yatırımı öne çekti

Bunun yanı sıra reaktif dijital mürekkep üretimine de hız verdiklerini ve bu iki üretimin ek yatırımın kapasitesini doldurmasıyla yeni bir tesis yatırımı ihtiyacının ortaya çıktığını vurguladı. Buradan yola çıkarak Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 bin metrekarelik bir üretim tesisini daha hayata geçirmek üzere projeleri tamamladıklarını ifade eden Şengün, 2020 yılına kadar yapmayı planladıkları 20 milyon TL’lik yatırımı da öne çektiklerini ve 2018 yılı içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.

MKS DevO Kimya, TÜBİTAK destekli geliştirdiği Euro Diesel hammaddesini de yeni fabrikada üretecek. Şengün, Euro diesel katkılarının, yerli ikame amaçlı çalışmalarının da başarı ile yürütüldüğünü söyledi.