Kırıkkale Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı!

Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı!

04.06.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

Kırıkkale Üniversitesinin 2015-2016 Eğitim Öğretim akademik yıl sonu mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı. Kırıkkale Başpınar Stadyumu’ndaki törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel meclis başkanı Murat Çaykara, K.K. Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Dekanlar ile öğretim görevlileri, mezun öğrenci ve velileri katıldı.

Kırıkkale Üniversitesinde mezuniyet heyecanı

Kırıkkale Üniversitesinin 2015-2016 Eğitim Öğretim akademik yıl sonu mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.
Kırıkkale Başpınar Stadyumu’ndaki törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel meclis başkanı Murat Çaykara, K.K. Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Dekanlar ile öğretim görevlileri, mezun öğrenci ve velileri katıldı.

Haberin Devamı


Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, bu bizim en mutlu günlerimizden biri, öğretim yılı boyunca beraber olduğumuz burada yaptığımız 90 farklı programdan mezun ederek topluma meslek kazandırdığımız ülkemizin güzide gençlerini uğurlamak üzere bir aradayız. Kırıkkale Üniversitesi 1992 yılında kurulup kendi adıyla ilk mezunlarını 1993 yılında verdi. Bu yılda 22. Dönem mezunlarını veriyoruz. 12 Fakülte, 1 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitüde toplam 33 bin 621 öğrencisi olan Üniversitemizden 12 bin 105 öğrencimizi uğurluyoruz.


Enstitümüzden de bu dönem lisan mezunları verdik 2 bin 96 personelimizle bu kutlu görevi sürdürüyoruz. Üniversitemiz her yıl hızlı şekilde büyürken mezun ettiği öğrenci sayısından fazlada öğrenci alıyoruz. Önümüzdeki öğretim yılında 8 bin yeni öğrenci alacağız. Kırıkkale Üniversitesi olarak büyük bir aileyiz, sizlerde bu ailenin seçkin mensuplarısınız. Bizimle, birbirinizle irtibatınızı kesmeyin. Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak en önemli gücümüz olacaksınız. Kırıkkale Üniversitesi’nin sitesiyle bağlantılarınızı kesmeyin bir birinizin başarılarını yayınlayın. Üniversitemizden mezun olan bütün öğrencilerimize bundan sonraki hayat mücadelesinde, başarılı, sağlık, mutluluklar diliyorum. Yolunuz, talihiniz ve bahtınız açık olsun" dedi.
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise ’’Kırıkkale valisi olarak göreve bu sabah başladım, İlk olarak sizin bu mutlu gününüze katılmak, sizlerin bu önemli gününüzü paylaşmak istedim. Diplomalarınız hayırlı olsun yaşamınızda hedeflerinize ulaşma mücadelesi vereceksiniz bu mücadelelerinizde başarılar dilerim. Sizlere hayat yeniden başlıyor hepinizde bu heyecanı görüyorum. Türkiye’nin sizin gibi eğitimli aydınlara ihtiyacı var başarılarınızı diliyorum mezuniyetinizi kutluyorum hayırlı olsun Allah yolunuzu açık etsin.’’şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz bölüm birincilerinin, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Sayılı bölüm ikincilerine, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’da bölüm üçüncülerinin diploma ve başarı belgelerini verdi. Diplomalarını alan 12 bin 500 daha sonra keplerini atarak halaylar çekti, oyunlar oynadı. Sahaya inen velilerde çocuklarının mutluluklarına eşlik ettiler.