Kırklareli Kırklareli'nden Kısa Kısa

Kırklareli'nden Kısa Kısa

10.11.2017 - 12:45 | Son Güncellenme:

Öğrencilerden Türk Kızılayı'na ziyaret

Kırklarelinden Kısa Kısa

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz TEK Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri, Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyarette Şube Başkanı İsmail Arkın ve yönetim kurulu üyeleri, minik öğrencileri Türk Kızılayı konusunda bilgilendirdi, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Arkın, yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Kızılayının kamu yararına çalıştığına dikkat çekti.

Daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

- Öğrenme bozukluğu

Lüleburgaz'da vatandaşlar disleksi hastalığı (Öğrenme bozukluğu) konusunda bilgilendirildi.

Lüleburgaz Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kongre Meydanı'nda açılan stantta, vatandaşlara broşürler dağıtıldı.

Sağlıklı yaşam aracında da hastalığa ilişkin bilgiler verildi.

Toplum Sağlığı Merkezinde görevli ebe Çiçek Aydın, burada yaptığı açıklamada, disleksi hastalığının genellikle çocuklarda görüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bu konuda ailelere bilgilendirici broşürler dağıttıklarını belirten Aydın, her ailenin çocuklarının gelişiminde bu konuya dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu hastalığı teşhis etmede bazı bulguların mevcut olduğunu kaydeden Aydın, "Örneğin okurken, yazarken harflerin ya da sayıların yönünü ters yazma, kelimeleri sondan başa doğru, sanki aynadan görüyormuş gibi yazma ya da okuma gibi. Bu gibi durumlarda ailelerin bilinçli olması ve erken müdahale etmesi önemli." diye konuştu.

Yazarlar