Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Ardından

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Ardından

24.07.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Geçen yıl bin 969 pehlivan Kırkpınar'a katılmıştı, bu sene 2 bin 199 pehlivan er meydanına çıktı. Bu da önceki yıllara baktığımızda tüm zamanların rekorunun kırıldığını gösteriyor"

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Ardından

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Geçen yıl bin 969 pehlivan Kırkpınar'a katılmıştı, bu sene 2 bin 199 pehlivan er meydanına çıktı. Bu da önceki yıllara baktığımızda tüm zamanların rekorunun kırıldığını gösteriyor." dedi.

Haberin Devamı

Gürkan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, bu sene 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin çok beğenildiğini ve birçok açıdan rekorların kırıldığını belirtti.

Güreşlerin çok çekişmeli geçtiğini ifade eden Gürkan ''Biz final güreşinde her yıl seyirciler dolsun diye kapıları açardık. Bu yıl kapıları açmamıza gerek kalmadı. Er meydanı tıklım tıklım güreş severlerle doluydu. Bu Kırkpınar'a olan ilginin göstergesidir." dedi.

Bu yıl ağalık ihalesinde hem katılım, hem de verilen bedel açısından tarihi rekorun kırıldığını anlatan Gürkan, 9 adayın katıldığı ihaleyi Edirneli iş adamı Ahmet Çetin'in 1 milyon 522 liraya aldığını hatırlattı.

Bu sene Kırkpınar'a katılan pehlivan sayısında da rekor kırıldığını vurgulayan Gürkan, "Geçen yıl bin 969 pehlivan Kırkpınar'a katılmıştı, bu sene 2 bin 199 pehlivan er meydanına çıktı. Bu da önceki yıllara baktığımızda tüm zamanların rekorunun kırıldığını gösteriyor. Kırkpınar için bu yıl 4 milyon lira harcamamız oldu. Konserler çok merek ediliyordu, Edirne merkezdeki konserlere KDV hariç 655 bin lira ödendi. Yine Kırkpınar'da 5 ton yağ pehlivanlarımızın sırtında eridi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gürkan, Kırkpınar'ın tanıtımında başta basın mensupları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yazarlar