Dünya Kırmızı ette 9 hastalık riski

Kırmızı ette 9 hastalık riski

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Protein, demir ve vitaminler bakımından zengin olan kırmızı etin fazla tüketildiğinde hastalıklara davetiye çıkardığı kanıtlandı.

Kırmızı ette  9 hastalık riski

British Medical Journal’de (BMJ) yayımlanan ve yaşları 50-71 arasında değişen 536 bin kişinin yer aldığı çalışmaya göre, her gün kırmızı et yiyen birinin 9 ölümcül hastalığa yakalanma riski yüzde 26 oranında artıyor.
Bu hastalıklar: Kanser, kalp hastalıkları, nefes yolu rahatsızlıkları, felç, diyabet, enfeksiyonlar, Azheimer, böbrek ve karaciğer hastalıkları. Bilim insanları beyaz etin kırmızı ete oranla yüzde 25 daha az risk taşıdığını belirtti. Ulusal Kanser Enstitüsü’nden Arash Etemadi, “Kırmızı eti suçlamıyorum ama 16 yıllık araştırmalar bunu gösteriyor” dedi.