Kırşehir Kırşehir Belediyesinden Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Açıklaması

Kırşehir Belediyesinden Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Açıklaması

25.10.2018 - 11:53 | Son Güncellenme:

.

Kırşehir Belediyesinden Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Açıklaması

Kırşehir Belediyesi 2010 yılında yapılan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, 2010 yılında yapılan rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanları toplanarak yeme, içme, barınma ihtiyaçları karşılanarak kısırlaştırma işlemlerinin yapılarak Kırşehir’de herhangi bir saldırının olmadığı belirtildi.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin Belediyecilikte ilk icraatlardan olduğunun ifade edildiği açıklama ise şöyle:
"Merkezimiz bizim belediyecilikte ilk icraatlarımızdandır. Bu tür rehabilitasyon merkezi yapmak isteyen belediyelerde barınağımıza gelip inceliyorlar. Halkımıza da açık, isteyen herkes gelip ziyaret edebilir.
Açılışından bugüne merkezimizde dört bin beş yüz köpek kısırlaştırıldı. On bin köpek ise çeşitli hastalıklara karşı aşılandı. İki bin civarında köpekte sahiplendirildi. Kontrolümüzde olan bu hayvanlar tarafından da sekiz yıldır da herhangi bir saldırı olayı olmadı.

Ekiplerimiz sokak hayvanları konusunda her türlü ihbarı değerlendirerek gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Bilindiği üzere, iki gün önce ilimizde talihsiz bir olay yaşandı. Sahipli bir Pitbull okula giden bir kızımıza saldırdı. Şuan tedavi görüyor. Gerçekten üzücü bir olay. Kızımıza ve Annesine de acil şifalar diliyoruz.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun (I) maddesine göre de zaten Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasak.

Kızımıza saldıran bu Pitbull ilgili kurumlar tarafından sahibinden alındı. Sahipleri ile ilgili gerekli tahkikat işlemleri de başlatıldı. Valiliğimizde bununla ilgili gerekli açıklamalarıda yaptı zaten. Gerçekten bakıcısı içinde tehlikeli köpekler.Yaşanan talihsiz olayda görüldüğü üzere Pitbull’un yanındaki diğer köpeğin sahipsiz sokak köpeği olmasına rağmen saldırmadığı görülüyor" denildi.