Kırşehir Kırşehir'de "Sağlıklı Yaşam" Çadırı Kuruldu

Kırşehir'de "Sağlıklı Yaşam" Çadırı Kuruldu

07.09.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

Kırşehirde Sağlıklı Yaşam Çadırı Kuruldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla "sağlıklı yaşam" çadırı açıldı.

Haberin Devamı

Cacabey Meydanı'nda iki gün hizmet verecek olan çadırın yanında sağlıklı yaşam aracında da vatandaşları bilgilendirici faaliyetler yürütülecek.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, "sağlıklı yaşam" çadırı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Sağlığı Haftası'na dikkat çekmek ve önemini anlatmak için bu etkinliği başlattıklarını söyledi.

Dünyadaki ölümlerde kalp damar rahatsızlıklarını birinci, kanserin ise ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Demirbaş, bu tür hastalıkların en önemli sebeplerinin haraketsizlik, ihmal ve stres olduğunu dile getirdi.

İki gün boyunca çeşitli testler ve bilgilendirici çalışmaların yapılacağını anlatan Demirbaş, şöyle konuştu:

"Sağlıklı yaşam aracımız çadırın yanında vatandaşlarımıza hizmet veriyor. İki gün boyunca burada etkinlikler düzenleyeceğiz. Çadırımızda tansiyon ölçümleri ve kan şekeri ölçümleri, solum fonksiyon testleri yapılmakta. Sağlıklı yaşam aracımızda da kanser taramaları, bilgilendirme ve yönlendirmeler gerçekleştiriliyor. 35 yaş üstü kadınların aile sağlığı merkezlerine giderek rahim ağzı kanseri taraması istiyoruz. Yine 40 yaşın üzerindeki kadınlar meme kanseri taramalarını ihmal etmesinler. 50 yaş üzerindeki erkek ve kadınlar mutlaka bağırsak kanseri taramalarını yaptırmalıdır."

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşam kültürünün oluşmasını sağlamayı amaçladıklarını aktaran Demirbaş, "Haftanın en az 4 günü 30 saatin üzerinde bedensel faaliyet yapmaları gerekmektedir. Yürüme, koşma, gerekirse evde oyunlar oynama ve sportif faaliyetleri ihmal etmeyelim." diye konuştu.