Kırşehir Kırşehir Tso'da "İşveren Çalıştayı"

Kırşehir Tso'da "İşveren Çalıştayı"

18.01.2018 - 17:23 | Son Güncellenme:

.

Kırşehir Tsoda İşveren Çalıştayı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO), "Sosyal Diyalog İçin İşçi-İşveren Ortak Komisyonu" projesi kapsamında İşveren Çalıştayı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda konferans salonunda düzenlenen çalıştayda konuşan Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, proje kapsamında Kırşehir’de işçi ve işveren arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi, iletişimin sağlanması ve ortak noktaların belirlenmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

İşçi, işveren ilişkilerinde çalışma ve üretim ilişkilerinin yoğun olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"İşçi ve işveren ilişkilerinde diyaloğun geliştirilmesi amacının gerçekleştirilmesinde ve sosyal taraflar arasında çıkacak uyuşmazlıklarda etkin ve adil çözüm getirmek zorunluluğu vardır. Burada işverenin görevi, etkin ve adil çözüm getirebilmek üzere eşitlik ve adalet temelinde çalışmalar yapmaktır. İşçi ise gelir garantisi ve istihdam sürekliliği kazanması ile birlikte üretim sürecini sürdürmektir. İşçi-işveren ilişkilerinde uzlaşmanın yolunun iki tarafında kazanacağı 'kazan-kazan' formülünü hayata geçirmekten geçtiğini kavramamız gerekmektedir."

Haberin Devamı

Proje kapsamında yapılan çalıştayda, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Battal Yılmaz, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nden iş adamı Kürşat Katırcıgil sunum yaptı.