Antalya Kısa Film Rüzgarı Antalya'da Esecek

Kısa Film Rüzgarı Antalya'da Esecek

05.06.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

.

Kısa Film Rüzgarı Antalyada Esecek

Türkiye’de ilk Antalya’da yapılan Çok Kısa Filmler Festivali bu yıl İstanbul ve Ankara şehirlerinde de gerçekleşiyor.
Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Çok Kısa Filmler Festivali Antalya’da 9-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Seyirci ödülü verilecek olan Kanada, Fransa, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerden gelen 36 Uluslararası Yarışma Filmi, çocukların ve ebeveynlerinin keyifle izleyebilecekleri Aile Seçkisi, Tres Court’un en iyilerinden oluşan 20 kısa film, Antalya Sinema Derneği tarafından geniş bir jüri aracılığıyla belirlenen Türkiye’nin En İyi 10 Kısa Animasyonu, Türkiye’de ilk kez Çok Kısa Filmler Festivali’nde yer alacak. Filmler ve Siyah Çember, İki Parça, 7 Santimetre, Tuhaf Zamanlar gibi iyi kısa filmlerden oluşan Türkiye seçkisi Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak.

Kısa film atölyesi
10 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da Make-up sanatçısı Elif Arzu Özgümüş tarafından Görsel Sanatlarda Plastik makyaj isimli bir atölye gerçekleşecek. Atölyede, film makyajından plastik makyaja kadar birçok konu katılımcılara uygulama yapılarak aktarılacak. 11 Haziran Pazar günü saat 16.00’da belgesel yönetmeni Naci Bütev tarafından DSLR Kameralarla Kısa Film yapmak isimli bir atölye atölyesi yapacak. DSLR kameraların avantajları ve dezavantajları bu atölyenin ana konusunu oluşturacak.

Film gösterileri ve atölyeler herkese açık ücretsiz
Festivalin açılışı 9 Haziran Cuma günü saat 18.00’da Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de yapılacak. Açılışa Antalya Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, sinema ve tiyatro oyuncusu Bennu Yıldırımlar ve sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen katılacak. Açılışın hemen ardından Uluslararası Yarışma Filmleri’nin gösterimi yapılacak. 3 gün sürecek festival Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de çam ağaçlarının altında açık havada gerçekleşecek. Film gösterimleri ve atölyeler herkese açık ve ücretsizdir.