Ekonomi ‘Kişiye özel’ DKY Ada

‘Kişiye özel’ DKY Ada

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kartal’da 600 milyon lira değeri olan yeni projesi DKY Ada’yı satışa çıkaran DKY İnşaat, geliştirdiği yazılımla ‘her keseye göre ödeme’ modelini otomatik hale getirdi

‘Kişiye özel’ DKY Ada

DKY İnşaat, İstanbul Kartal’da kentsel dönüşümle hayata geçirdiği yeni projesi ‘DKY Ada’yı satışa çıkardı. 600 milyon lira değere sahip projede daire fiyatları 395 bin liradan başlıyor. ‘Aile konsepti’ öne çıkan projede konut büyüklükleri 2+1’den başlıyor. Yeni projeyle birlikte yeni bir ödeme modelini de hayata geçiren DKY İnşaat, geliştirdiği yazılımla ‘her keseye göre bir ödeme sistemi’ oluşturacak. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, ‘ekopratik’ adını verdikleri sistemin ‘fiyatı ekonomik, ödemeyi pratik’ yaptığını söyledi. Ali Dumankaya, “İnsanları kalıplara sokmayan bir model. Hepimizin bir ekonomik durumu var. Aileden yardım alabilirsin, peşin paran vardır, beklediğin ödeme vardır. Hepsini tıpkı bir terzi usulü işliyoruz. Ayrıca kendi bünyemizde 120 aya kadar vadelendirme de yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Buçuk’lu sisteme devam

Kartal’da E-5 ile sahil yolu hattında bulunan ‘Akel Sitesi’nin dönüşümüyle oluşan 19 bin metrekarelik alanda yükselecek projede adalar manzarasına sahip 4 blokta 792 konut yer alıyor. Kentsel dönüşümle 301 hak sahibine de projeden 301 adet 128 metrekare 3+1 daire verilecek. DKY İnşaat DKY Ada projesinde daha önce uygulamaya başladığı ‘buçuk’ sistemini devam ettiriyor. Buna göre buçuk alanlar balkon, çalışma alanı, kış bahçesi gibi kullanılabilecek. Kentsel dönüşümle birlikte Kartal’da yerinde dönüşümün önemli örneklerinin yaşandığını belirten Ali Dumankaya, “Bizde yıkılan sitede yaşayan hak sahiplerinin yine burada yaşamasını umuyoruz. Yerinde dönüşüm olarak bulunduğumuz bölgenin ruhunu korumak amacındayız” dedi.

Haberin Devamı

Projenin Kartal’ın en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından olduğunu anlatan Ali Dumankaya, bölgedeki ulaşım yollarına yakın olan DKY Ada’nın yoğun taleple karşılaştığını söyledi. Dumankaya, “Yaklaşık 4 bine yakın talep aldı. Kısa zamanda iyi bir satış potansiyeline sahip olacağını öngörüyoruz” dedi.

3.4 milyarlık proje

Ali Dumankaya, mevcut projeleriyle ilgili verdiği bilgide ise toplamda 2.3 milyar lira yatırım değerine sahip olduklarını dile getirdi. Dumankaya, “2017’nin Mart ayında DKY Cadde Erenköy 86 projesinin teslimini, DKY Sahil Kartal projemizin lansmanını gerçekleştirdik. Haziran 2017’den itibaren etaplar halinde teslimine başladığımız ve yıl içerisinde devam edeceğimiz Lokum Evler projesinin son etabı da dahil olmak üzere inşaatı halen süren projelerimizin toplam yatırım değeri yaklaşık 2.3 milyar lira, 2017 yılında başlayan projelerimizin değeri ise 1 milyar 180 milyon lira. Halen inşaatı devam eden 7 projede toplam 2 bin 500 konut ve işyeri bulunuyor. Toplamda 825 adet konutun teslimini bu yıl içinde gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Bankaların ‘kredi onayı’ azaldı...

Sektörün tamamına bakıldığında konut kredisi başvurusu yapan vatandaşların pek çoğunun ‘red’ aldığını kaydeden Ali Dumankaya, bu nedenle de yeni ödeme sistemlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Dumankaya, “Sektör dernekleriyle de konuşuyoruz. Hepsi benzer şeyleri söylüyor. Bankaların red oranı yüzde 40’a çıkıyor. Bankalar kredi konusunda vatandaşları çok yoruyor... Biz Türkiye ekonomisinin gelecek dönemde daha da iyi büyüyeceğini öngörerek yeni sistemler geliştiriyoruz. Yine konut kredisi faiz oranlarının da gelecek dönemlerde gerilemesini bekliyoruz” dedi.