Gündem Kıymetli kitaplar Tepebaşı’nda!

Kıymetli kitaplar Tepebaşı’nda!

15.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartpostallardan siyah-beyaz hatıra fotoğraflarına, sinema afişlerinden pek çok eşya ve değerli kitaba kadar her şey 17 Eylül’den itibaren Beyoğlu Sahaf Festivali’nde görülebilecek

Kıymetli kitaplar Tepebaşı’nda

Bu yıl sekizinci kez yapılacak olan Beyoğlu Sahaf Festivali, 17 Eylül Çarşamba günü Tepebaşı’nda başlayacak ve 7 Ekim’e kadar sürecek.
İstanbul’un çeşitli bölgelerinde ve semtlerinde kitap satışı yapan 80 sahafın yanı sıra Ankara’dan da gelecek olan sahaflar, Taksim’deki Beyoğlu Sahaf Festivali’nde buluşacak. Kartpostallardan sigaralıklara, siyah-beyaz hatıra fotoğraflardan sinema afişlerine kadar pek çok eşya ve değerli kitap stantlarda satışa çıkacak.
Festivalin ilki 2007 yılında Nedret İşli’nin öncülüğünde Galata Kulesi’nin yakınlarında gerçekleştirilmiş ve daha sonra Taksim Gezi Parkı’nda yapılmıştı. Son üç yıldır Tepebaşı’nda yapılan Sahaf Festivali’ne Ankara’dan da sahaflar katılıyor.
Geçtiğimiz yıl 30 Eylül - 19 Ekim tarihleri arasında yapılan festivalin katılımcıları, olumsuz hava koşullarından oldukça şikayet etmişti.

Haberin Devamı

Festivale hangi sahaflar katılıyor?

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Sahaf Festivali’ne geçtiğimiz yıllarda 70’e yakın sahaf katılırken bu sene Ankara ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden toplam 80 sahaf stant açacak. Bunlar arasında, Ada Kitabevi, Ambar Sahaf, Babil Sahaf, Eylül Kitabevi, Çınar Sahaf, Gezgin Kitabevi, Sahaf Nâzım Hikmet, Sahhaf Vefa ve Tezgah Kitabevi bulunuyor.