Gündem Kızı hastalanınca başladı şimdi yurt dışına açıldı!

Kızı hastalanınca başladı şimdi yurt dışına açıldı!

13.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’ya 3 yıl önce yerleşen 48 yaşındaki Burçin Karababa, bir yaşını dolduran kızının anne sütünden katı gıdaya geçişi sırasında aşırı alerjik reaksiyon göstermesinin, yediklerindeki ilaç kalıntılarından kaynaklandığını öğrenince doğal gıdaya yöneldi.

Kızı hastalanınca başladı  şimdi yurt dışına açıldı

ABD’den getirttiği 50 kırmızı solucanın dışkısından elde ettiği organik gübreyle saksıda sebze yetiştiren ve çocuğunun yaşadığı sorunu çözen Karababa, Manisa’da kurduğu tesisinde 54 milyar ulaşan solucan kapasitesine ulaştı, yurt dışına açıldı. Solucan sayısının her yıl katlanarak çoğaldığını belirten Burçin Karababa, şunları söyledi: “Böyle bir işe kızım sayesinde başladım. Her sene 1200 ton katı gübre ve 5 bin ton kadar da sıvı gübre üretiyoruz. Solucan gübresi son 15 yıldır Avrupa’da da çok ciddi olarak kullanılmaktadır. Artık Türkiye’de de çok talep görmektedir. Ben bu işe ticari maksatla başlamadığım için, anne olarak başladığım için ticaret daha sonra geldi. Şuan Fransa, Romanya, Hollanda, Azerbaycan ve Kazakistan’a satışlarımız var. Katı gübrenin kilosu 2.5 TL, sıvı gübrenin kilosu ise 40 TL.”