Kırklareli Kızılay Haftası

Kızılay Haftası

01.11.2017 - 11:37 | Son Güncellenme:

.

Kızılay Haftası

KIRKLARELİ (AA) - Türk Kızılayı Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı, Kızılay Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Fıçıcı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın en büyük yardım kuruluşu olduğunu söyledi.

Her türlü doğal afetlerde afetzedelerin yardıma en önce giden ekiplerin başında Türk Kızılayı'nın geldiğini ifade eden Fıçıcı, kurumun kıyafetten gıdaya, barınmadan kan ihtiyacına kadar gerekli her türlü yardımı sağladığını belirtti.

Yardımların yurt içinde olduğu gibi yurt dışına da uzandığını aktaran Fıçıcı, şöyle devam etti:

"Kızılay, savaşta ve barışta halkın kara gün dostudur. Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar, yaraları sarar. Her türlü yardımı yapar. Yangın, sel, deprem gibi felaketlere uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır. Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder. Kızılay milli bir yardım kurumudur ancak yardımları yurt dışına kadar uzanır. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay’ın halka yaptığı bu yardımlar, yine halkın bu kuruluşa yaptığı yardımlardan, bağışlardan oluşur. Durumu iyi olan her vatandaş, Kızılay'a yardım etmeli, bağışta bulunmalıdır."

Yazarlar