Yozgat Kızılay Haftası Kutlamaları

Kızılay Haftası Kutlamaları

25.10.2017 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

Kızılay Haftası Kutlamaları

YOZGAT (AA) – Türk Kızılayı Sorgun Şubesi tarafından yaklaşan Kızılay Haftası dolayısıyla Sorgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tanıtım programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Türk Kızılayı Sorgun Şubesi Başkanı Ali Ateşer, Türk Kızılayı’nın 1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti olarak kurulduğunu belirtti.

Türk Kızılayı’nın din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, acının, ızdırabın olduğu her yere yardım götürdüğüne dikkati çeken Ateşer, "Türk Kızılayı 700 şubesiyle afet, müdahale, rehabilitasyon merkezleri, kan merkezi hastaneleri, öğrenci evleri, öğrenci kampları, öğrenci yurtları, aşevleri, sığınmacı evleri açarak hizmet veriyor. Dar gelirli ailelere gıda, giyecek ve nakit yardımı yapmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz için yaz tatil kampları düzenlemektedir." dedi.

İlçe Müftüsü Hasan Görer de Türk Kızılayı’nın ülkede çok önemli yardımlara imza attığını vurgulayarak, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yardıma muhtaç insanların seslerine kulak vererek yardımda bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Toplantı sonrasında öğrencilere, Türk Kızılayı Sorgun Şubesi tarafından bisküvi dağıtıldı.

Programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Öcal, Türk Kızılayı Sorgun Şubesi Başkanı Ali Ateşer, İlçe Müftüsü Hasan Görer, Emekli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Coşkun, Türk Kızılayı Sorgun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Özmen, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.