Gündem Kızılay Kart sayısı 1 milyona ulaştı

Kızılay Kart sayısı 1 milyona ulaştı

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile Bakanı Kaya, Kızılay Kart’ın 1 milyona ulaşması kapsamında düzenlenen toplantıda “İnsani meselelere duyarsız kalamayız” dedi

Kızılay Kart sayısı 1 milyona ulaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türk Kızılayı ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından Türkiye’deki mülteciler için yürütülen Sosyal Uyum Yardımı Programı kapsamında dağıtılan Kızılay Kart’ın 1 milyona ulaşması kapsamında Ulucanlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuştu.
‘Küresel işbirliği’
Suriye’de çatışmaların ortaya çıktığı günden bu yana 600 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, 22 milyon nüfuslu bir ülkenin insanlarının yarısından fazlasının, evlerini terk etmek zorunda kaldığına dikkati çeken Kaya, bu mültecilerden 3 milyonu aşkın kişiye Türkiye’nin ev sahipliği yaptığını vurguladı.
Kaya, şu görüşlere yer verdi: “Coğrafyanın kader olduğunu biliyoruz ve Türkiye olarak bize bahşedilen bu coğrafyanın güzellikleri ve zenginlikleriyle beraber zorluklarını da elbette göğüslemek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Hemen yanı başımızda cereyan eden insani meselelere duyarsız kalmamız, ‘bize ne’ dememiz asla mümkün değil. Ne Suriye’deki ne Irak’taki ne de bölgenin diğer ülkelerindeki meselelere sadece coğrafi yakınlık nazarıyla bakmıyoruz. Küresel sorunlar, küresel işbirliğiyle aşılabilir. Özellikle göç meselesi görmezden gelinerek, yok sayılarak asla yönetilemez. Bugün artık Türkiye’nin gösterdiği fedakarlık ve hassasiyetin alkışlanmaktan ziyade, küresel ölçekte de sahiplenilmeye ihtiyacı var. Ama bu sorunlar kadar uluslararası toplumun duyarsızlığı da onları fazlasıyla üzüyor ve acılarını daha da derinleştiriyor.”