Aydın KKTC 2. CUMHURBAŞKANI TALAT, NAZİLLİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

KKTC 2. CUMHURBAŞKANI TALAT, NAZİLLİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

28.04.2014 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

KKTC 2. CUMHURBAŞKANI TALAT, NAZİLLİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nce düzenlenen sempozyuma katılmak için Nazilli’ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Eşi Oya Talat ile birlikte ilçeye gelen Mehmet Ali Talat, Nazilli Belediye Başkanını ve Nazilli Kaymakamını ziyaret ettikten soran Türkiye’nin İlk Model Evi ile Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezi’ni inceledi. Talat, Nazilli Belediyesi ile birlikte KKTC’de de birlikte proje geliştirilmesi için ön anlaşma sağladı. Ziyaretlerin ardından ADÜ İsabeyli Yerleşkesine geçen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, akademisyen ve üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek ‘Kıbrıs Sorunu’ konusunda sempozyum verdi.
24 Nisan 2005 - 23 Nisan 2010 tarihleri arasında görev yapan KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ilk kez geldiği Aydın’da ilk olarak sabah saatlerinde Aydın Valisi Erol Ayyıldız ardından ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti. Aydın programının ardından Nazilli’ye geçen Mehmet Ali Talat eşi ile birlikte ilk olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve meclis üyeleri tarafından Belediye Hizmet Binasında önünde karşılanan Talat, belediye zabıta mangasını selamlayarak Başkanlık makamına geçti. Aydın ve Nazilli’nin doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade eden Mehmet Ali Talat, yeşile ve doğaya hayran olduğunu söyledi. Nazilli’de yetişen ürünleri tek tek öğrenen Talat, KKTC’de İncir’in kurutulamadığını vurgulayarak bilgiler istedi. İncir İşletmecisi Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt’ten bilgiler alan Talat, bölgeye has olan sarılop incir fidanı isteyerek KKTC yetiştirmeye çalışacağını dile getirdi.
BÖLGESEL ÜRÜNLER HEDİYE EDİLDİ
Nazilli Belediye Başkanlığı hatıra defterini de imzalayan Talat, deftere; “Dünyanın bu cennet köşesinde bulunmak büyük mutluluk. Bu davet için Nazilli Belediye Başkanına içtenlikle teşekkür ederim. Misafirperverlik için de Nazilli Belediye Başkanı ve halkına şükranlarımı sunarım” ifadelerini yazdı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a içinde zeytinyağı, incir, zeytin, kestane ve baharatlar bulunan uzun yaşam sepeti hediye etti. Başkan Alıcık ayrıca Talat'a ziyaretlerinden dolayı plaket verdi.
UZUN YAŞAM ŞEHRİ ANLATILDI
Talat, belediyedeki ziyaretinin ardından ise Nazilli Kaymakamlığı'na geçti. Mehmet Ali Talat ve Kaymakam Mehmet Okur makamda bir süre görüştü. Oya Talat’ın da eşlik ettiği ziyarette uzun yaşam şehri olarak anılan Nazili hakkında Kaymakam Okur'dan bilgiler alan Talat, uzun yaşamın sırrını öğrenmek istedi. Uzun Yaşam çalışmaları hakkında neler yapıldığı ile ilçede 90 ve 100 yaş üstü kaç kişinin yaşadığı konularında sorular sorarak bilgiler alırken, Uzun Yaşam Derneği’nin kendisiyle olan irtibatından ve çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ALZHEİMER MERKEZİ İÇİN BİRLİKTELİK ÇAĞRISI
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Mehmet Ali Talat, Dr. Yüksel Yalova Sümer Park Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezi ile Türkiye’nin ilk Model Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Alzheimer merkezini yakından inceleyen Talat, yaşlılarla sohbet etmeyi ihmal etmedi. Talat, Alzheimer Merkezi içinde KKTC’de birlikte çalışmalar yapılabilmesini arzuladığı dile getirirken, eşi Oya Talat’ın ise merkezleri fotoğraflaması ise dikkat çekti.
Öğle yemeğini Lara Restoran'da yiyen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat’a, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve eşi Rümeysa Alıcık ile Uzun Yaşam Derneği yöneticileri eşlik etti.