Ekonomi KKTC’de internete ‘TT’ dopingi

KKTC’de internete ‘TT’ dopingi

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom (TT) grubu ile KKTC’nin ana internet sağlayıcısı KKTC Telekomünikasyon Dairesi, 3 yıllık toplu internet alımına yönelik protokol imzaladı.

KKTC’de internete ‘TT’ dopingi

Türk Telekom CEO’su Paul Doany ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan arasında imzalanan protokol kapsamında KKTC Telekomünikasyon Dairesi, Türk Telekom’un Kıbrıs’a sağladığı teknik altyapı üzerinden 3 yıl süre ile daha uygun fiyat ve daha yüksek kapasite ile internet hizmeti alacak.

Haberin Devamı

Dün imzalanan bu yeni anlaşma ile KKTC Telekomünikasyon Dairesi, hâlihazırda 75 gigabit olan internet hızını 3 yılda ikiye katlayarak 160 gigabit’e kadar; şu anda saniyede 5 megabit olan son kullanıcı internet hızını da yaklaşık altı kat arttırarak saniyede 30 megabit’e kadar çıkarmayı hedefliyor.

Anlaşmayla ayrıca, Kuzey Kıbrıs’ta KKTC Telekomünikasyon Dairesi’nin hizmet verdiği sayıları 30’u bulan internet servis sağlayıcısı ve 2 mobil operatörün abonelerine sunduğu internet hizmetlerinde de hız ve kalite artışı sağlanacak.

İndirim geliyor

Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasındaki teknik altyapıyı son dönemde önemli ölçüde geliştirdiklerinin altını çizen Paul Doany, “Şirket olarak, Kıbrıs’ın dijitalleşmesi için 2017 yılında yapmış olduğumuz yatırımlar neticesinde, alternatif iki güzergâh üzerinden yedeklediğimiz denizaltı fiber optik kablo hattımızda yapmış olduğumuz iyileştirmeler ve doğrudan uluslararası internet çıkışımız ile kapasitemizi önemli ölçüde artırarak Kıbrıs’taki hizmet kalitemizi yükseltmiş bulunuyoruz” dedi.

Yazarlar