Gündem Klişe değil kil maskesi güzellik getiriyor

Klişe değil kil maskesi güzellik getiriyor

19.04.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Kil maskesi kadınların geçmişten günümze cilt bakımında kullandıkları maske olarak bilinmektedir. Kil içerisinde bulundurduğu zengin mineraller sayesinde cildimize gereken bakımı yapıyor. Birçok farklı renkte kil bulunuyor ve hepsinin işlevi farklı var. Cildinize uygun kili seçiyorsunuz ve cildiniz güzelleşiyor. Gelin daha yakından inceleyelim kil maskesi tam anlamıyla neymiş ne değilmiş.

Klişe değil kil maskesi güzellik getiriyor

Kil maskesinin faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

Kil maskesi cildinizdeki yağ dengesini sağlar ve fazla yağın giderilmesinde çok etkilidir. Gözeneklerinizi derinlemesine temizler ve sıkılaştırır. Cilteki ölü ve tabakalaşmış derinin atılmasına yardımcı olur. Dolayısıyla cildinizdeki var olan lekelerin giderilmesinede yardımcı olacaktır. Tanecikli yapıları sayesinde yüzünüzde çok güzel bir peeling etkisi yartacaktır. Akne oluşumunuda engellemekle kalmayıp var olan sivilcelerinizin iyleşme sürecini hızlandırır.

Killerin çeşidi ise bir hayli fazla

Cilt problemlerinize uygun kil seçmeniz elbetteki çok önemli bir nokta killer renklerine göre çeşitlere ayrılıyor:

Pembe kil: Ciltteki kızarıklıklerı azaltmak için kullanabilirsiniz. Özellikle cildiniz hassassa pembe kil size uygun olacaktır.

Haberin Devamı

Mavi kil: Leke problemleri yaşıyorsanız mavi kili denemelisiniz. Mavi kilin leke açma özelliği vardır. Ciltteki pigment problemlerini düzenler.

Beyaz kil: Her cilt tipine uygundur. Fakat akne ve sivilce problemlerinde kullanılması tavsiye edilir.

Yeşil kil: Yağ dengeleyici özelliğe sahiptir. Akne ve sivilceli ciltler tercih edebilir.

Sarı kil: Sarı kil cilt gözeneklerini tıkayan mikropları yok eder. Ve ciltte canlanma sağlar.

Kırmızı kil: Kırmızı kil kuru ciltlere uygundur. Ciltteki yağ dengesini sağlar ve cilt pullanmalarını engeller.

Kil maskesini göz altınıza uygulamayın

Göz altlarımız yüzümüzde en ince ve en hassas yere sahip bu yüzden yaptığınız kil maskesini göz altlarınıza uyulamaktan kaçının. Uyguladığınız takdirde bir süre sonra göz altlarınızda istemediğiniz kırışıklıklar, nem dengesizlikleri gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kil maskenizi yüzünüzdeki sorunlu bölgelere uygulayabilirsiniz.

Kil maskesini gereğinden fazla uygulamayın

Herşeyin azı karar çoğu zarar aslında bu durum kil maskesindede geçerli bir durum. Çok fazla uyguladığınız takdirde cildinizin yapısı bozulabilir. Buda hiç istemediğimiz bir durum elbetteki bu yüzden kil maskenizi cildinizin ihtiyacına göre haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

Kil maskesi nasıl hazırlanır

Haberin Devamı

Kil masesiniz hazırlamak oldukça basit gereken mazemeler cilt tipinize uygun renkte kil ve su bu iki mazemeyi çamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Çok sulu ya da çok kuru olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız maskenizi cildinize sürerek kuruyana kadar bekleyin sonrasında ılık su ile yıkayın.

Kil maskesi nerde bulunur

Kil maskesini rahalıkla aktarlardan teğmin edebilirsiniz.