Diyarbakır KOBİ’LER İÇİN ‘AB FONLARI VE İNOVASYON EĞİTİMİ’

KOBİ’LER İÇİN ‘AB FONLARI VE İNOVASYON EĞİTİMİ’

27.11.2015 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

KOBİ’LER İÇİN ‘AB FONLARI VE İNOVASYON EĞİTİMİ’

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde “AB Fonları ve İnovasyon Eğitimi” gerçekleştirildi.
Eğitime DTSO Meclis Başkan Yardımcısı Salih Eren, meclis üyeleri Mehmet Ali Deniz, Ahmet Sormaz ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halis Bilen ile çok sayıda firma temsilcileri katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere, her yıl 16-20 Kasım arasında kutlanan Avrupa KOBİ haftasının, Türkiye’nin de dahil olduğu 7 AB dışı ülke ile tüm AB üye devletleri tarafından 2009 yılından bu yana kutlanmakta olduğunu söyledi.
Gökdere, Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da küçük ve orta boylu işletmelerin Avrupa ekonomisinin en önemli ayağını oluşturduğunu belirterek, “Bizde toplam işletmelerin yüzde 99,8 ini KOBİ’ler oluştururken bu oran Avrupa Birliğinde yüzde 99 civarında. KOBİ haftasının en önemli özelliğinin hatta ana amacının Avrupa kıtası ve dışındaki 7 ülke dahil toplam 37 ülkede girişimciliği teşvik ve desteklemek, AB ve yerel kurumların işletmelere ne tür destekler sunduğu ve onları nasıl destekledikleri konusunda iş dünyasını aydınlatmaktır” dedi.
Daha sonra söz alan yönetim danışmanları Mehmet Saruhan ve İsmail Taş, inovasyon konusunun KOBİ ve işletmeler için neden hayati derecede önemli olduğunu ve küresel dünyamızda rekabet edebilmenin olmazsa olmazının inovasyondan geçtiğini anlatarak, katılımcılara inovasyon hakkında detaylı bilgiler verdi.