Kobi KOBİ’lere Büyük Destek!

KOBİ’lere Büyük Destek!

12.01.2018 - 10:56 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliğinin hibe programlarından “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)” 2014-2020 yılları arasında yürütülen bir destek programı...

KOBİ’lere Büyük Destek

Avrupa Birliği Hibeleri İle Rekabet Artacak!

Haberin Devamı

Bu program ile işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlenmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ’lerin kurulması ve büyümesi amaçlanıyor. Program kapsamında 2,3 Milyon Euro destek sağlanıyor. Destekten faydalanmak için herhangi bir şart aranmamakla birlikte, KOBİ olunması yeterli. Desteğe başvuru sürecinde KOBİ Uzmanlarından yardım almak oldukça önemli. KOBİ Uzmanları sayesinde destekten faydalanma şansınız yüzde yüze çıkıyor.

Destek İle Ne Amaçlanıyor?

-KOBİ’lerin finansmana erişiminin geliştirilmesi; mali kaynağa ulaşmada zorluk yaşayan işletmeler için kredi garanti desteği ve büyüme için öz sermaye desteği sağlanıyor.

-Küresel pazarlara erişimin geliştirilmesi; KOBİ’lerin Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyumları aracılığı ile 600 kurum ve 54 ülkede 2 milyondan fazla KOBİ’yle işbirliği içine girmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

-KOBİ’lerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi; KOBİ’lerin verilen desteklerle küresel düzeyde rekabet edebilecek duruma gelmesi sağlanıyor.

-Girişimcilik ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi; işletmeler üzerindeki idari yük azaltılarak ticari faaliyetlerin daha iyi işlemesi sağlanıyor.

Kaynak: Kobi-Line