Kobi Mini yaklaşımla yeni yol öyküsü

Mini yaklaşımla yeni yol öyküsü

05.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Biletall’ı geçen yıl obilet’e satan girişimci Yaşar Çelik, yoldan ayrı kalamadı ve Miniyol.com ile araç kiralama sektörüne girdi. Miniyol, 3 adımda kiralama, kullanıcının online işlem sırasında ‘mini ödeme’ yapması gibi özellikler taşıyor.

Mini yaklaşımla yeni yol öyküsü

 

EBRU SUNGUR - İş fikirlerini teknolojiyle harmanlayan start up’lar yükselişte. Neredeyse her gün birisi, aldığı yatırımları duyuruyor. Bu durumun daha güzel taraflarından birisi de alınan yatırımlarla o işin büyütüldüğünü ya da yeni bir iş fikrinin hayata geçirildiğini görmek.

Haberin Devamı

Buna örnek girişimciler arasında Yaşar Çelik geliyor. Yaşar Çelik, 2006’da Biletall adlı e-bilet platformunu kurmuştu. Kayseri’de, Erciyes Teknopark’ta hayata geçirilen Biletall, kısa sürede pek çok ödüle layık görülmüş, hatta 2017’de Anadolu’nun ilk teknoloji yatırımını alan start up’ı olmuştu. Nitekim geçen yıl da sektördeki bir başka girişim olan obilet tarafından satın alındı. Fakat bu, Yaşar Çelik için bir son değil, yeni bir yol hikayesinin başlangıcıydı. Şöyle anlattı:

“Miniyol.com serüvenimiz uzun süren sektör araştırması, Ar-Ge inovasyon çalışmaları sonrası yaklaşık 10 ay önce ‘Araç Kiralamanın Yeni Yolu’ sloganıyla başladı. Biletall’da olduğu gibi başarılı bir girişim ortaya çıkararak, ülkemizin girişim ekosistemine katkı sunmak istiyoruz. Amacımız sistemi 2022 yılına kadar her noktasıyla kusursuz bir hale getirmek, aynı yıl içerisinde günlük minimum 1000 adet işleme hacmine sahip olmak ve 3 yıl içerisinde ise sektöre yön veren firma haline gelmek.”

Haberin Devamı

60’ı aşkın firma

Kurucu ortaklar olarak ekiple birlikte günün her saatini Miniyol için kullanır duruma geldiklerini, ayrıca KOSGEB’den Ar-Ge ve inovasyon desteği aldıklarını belirten Çelik, Miniyol’u hem anlaşmalı oldukları firmalar hem de araç kiralayan kullanıcılar için olabildiğince ‘yalın ve minimalist’ bir kurguyla tasarladıklarını söyledi. Çelik şu bilgileri verdi:

“Şu anda ülkemizde faaliyet gösteren global, ulusal ve yerel 60’tan fazla firma ile anlaşmamız bulunuyor. Tüm firmalar için ekstra pazarlama maliyetlerine katlanmadan, online araç kiralamak isteyen kullanıcılara marka ve araçlarını listeliyor. Günlük binlerce kişiye araç listelemek için ise hiçbir bedel ödemeden, firmalarını hedef kitlelerine tanıtma imkanı buluyorlar. Ödeme ya da mutabakat gibi süreçler Miniyol’da tamamen online gerçekleşiyor. Bu sayede Miniyol ile çalışan firmalar hem erkenden kiralama bedellerini tahsil ediyor, hem de hiçbir finansal operasyonla vakit kaybetmiyor.”

1000 liralık kiralama için 150 lira ön ödeme

Miniyol’da u anda 60 binden fazla aracın kiralamaya açık olduğunu kaydeden Yaşar Çelik, kurdukları sistemin kullanıcılara avantajlarını da şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Üç adımda kiralama işlemi, tek bir tıklama ile de iptal işlemi yapılabiliyor. Ara yüzümüzde yine minimallik prensibi uyarınca zaman sayaçları, pop-up’lar gibi sadece kullanıcıyı satın almaya zorlama amacı güden materyalleri kesinlikle kullanmıyoruz. Kullanıcılar bizden araç kiralarken kiralama bedelinin sadece ‘mini’ kısmını ödeyecekler. Mesela 1000 TL’lik bir kiralama için rezervasyon esnasında sadece 150 TL ödenecek, aracı teslim alana kadar ise kullanıcılarımızdan başkaca herhangi bir bedel talep edilmeyecek.”

Ağaç işleme sektörü İstanbul’da buluşuyor

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) tarafından Reed TÜYAP iş birliği ile organize edilen, ağaç işleme makineleri sektörünün Avrasya Bölgesi’ndeki en büyük buluşma noktası olan 34’üncü Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı WoodTech, 9 Ekim’de Tüyap Fuar Merkezi’nde açılıyor.

Haberin Devamı

INTERMOB Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan WoodTech, 60 ülkeden yabancı alımcıları İstanbul’da buluşturacak.

Sektörün yıllardır tek buluşma noktası olan fuar aynı zamanda ulusal, bölgesel ve uluslararası şirketler için önemli bir iş birliği platformu olma özelliği de taşıyor.