Ekonomi Koç anısına NBA’e layık spor salonu!

Koç anısına NBA’e layık spor salonu!

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Merhum Mustafa Koç’un adını taşıyan spor salonunun Bursa’daki açılışında konuşan Ömer Koç, “Ağabeyimin sportmen kimliğinin burada yaşatılmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi

Koç anısına NBA’e layık spor salonu

Koç Holding ve Tofaş’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan merhum Mustafa Koç’un adını taşıyan Spor Salonu Bursa’da hizmete açıldı. 5 bin 800 metrekarelik alana kurulu tesis binlerce sporcuya hizmet verecek.

‘Mustafa V. Koç Spor Salonu’ dün Koç Ailesi üyeleri, Koç Holding ve Tofaş üst yönetimi, Bursa yerel yönetimi, Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla kapılarını açtı. 3 basketbol sahası bulunan tesis, spor salonu, fitness merkezi, fuaye alanı, soyunma odaları, rehabilitasyon alanı ve ofisler ile birlikte 6 ana bölümden oluşuyor. Parke ve potaları NBA standartlarını taşıyan spor salonunun, toplam saha alanı ise 2.600 metrekare. Spor salonunda sahalar perdeler ile ayrılabilirken, gerektiğinde voleybol, masa tenisi gibi farklı spor dalları için de kullanılabiliyor.

Tofaş Fabrikası arazisi içerisinde yer alan Mustafa V. Koç Spor Salonu, Tofaş Spor Kulübü ve Tofaş çalışanlarının yanı sıra Bursa’daki amatör sporculara da hizmet verecek.

‘Gurur verici’
Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Bu donanımlı spor salonunun topluluğumuz ve Koç Ailesi için duygusal bir önemi de bulunmaktadır. Açılışını yapmakta olduğumuz tesis, merhum Mustafa Koç’un anısına ithaf edilmiştir. Sevgili ağabeyimin sportmen kimliğinin burada yaşatılmasından ve spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Ömer Koç, Tofaş Spor Kulübü’nün 43 yıllık tarihi ile özel sektör alanında spora yapılan yatırımın en başarılı örneklerden biri olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

“Kurulduğundan bu yana altyapı çalışmalarına büyük önem veren kulübümüzün sahip olduğu bilgi birikimini, Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin gelişimine yönelik faydaya dönüştürmüş olması topluluğumuz açısından gurur vericidir. Bu tesis spor yapan ve spora başlama hedefi olan, binlerce sporcunun, sporcu adayının okulu olmayı sürdürecektir.” Ömer Koç, açılışın, kulübün Basketbol Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösterdiği döneme denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu da belirtti.

15 milyon TL yatırım yapıldı

Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş ise temellerinin Şubat 2015’te atıldığı ve 15 milyon lira yatırımla gerçekleşen tesisin açılışıyla, basketbolda gelen şampiyonluk sevincini bir arada yaşadıklarını belirterek Tofaş Basketbol Takımı oyuncuları ve idari kadrosunu tebrik etti. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediklerini söyleyen Baş, tesise adı verilen merhum Mustafa Koç’un bu şampiyonluğu çok istediğini hatırlattı. Okan Baş, “Spora daima destek veren ve pek çok spor dalı ile kendisi de fiilen ilgilenen Sayın Mustafa V. Koç’un tesisimizin yenilenme sürecinde desteğini her zaman hissettik. Bu tesisin kendilerinin adını taşıması bizler için son derece anlamlı. Onun bizi motive eden heyecanı, daima anılarımızda ve aklımızda olacak” dedi.

Baş ayrıca tesisin, yalnızca spor kulübüne değil, Bursa’daki yerel spor kulüplerine de hizmet vereceğini; fabrikanın bir uzantısı olarak gördükleri spor salonunun kapısının ise Tofaş çalışanlarına da açık olduğunu sözlerine ekledi.