Ekonomi Koç Holding’in 9 aylık kârı 2.4 milyar lira

Koç Holding’in 9 aylık kârı 2.4 milyar lira

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç Holding, 2016 yılının ilk dokuz ayında 49.8 milyar TL konsolide gelir elde ederek, bu dönemi 2.4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı ile sonuçlandırdı.

Koç Holding’in 9 aylık kârı 2.4 milyar lira

Koç Holding’in dokuz aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Ülke olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen başarısız darbe girişimi sonrası piyasalarda bir süre belirsizlik yaşansa da, ülkemiz ekonomisi güçlü yapısı ile kısa sürede toparlandı ve şoklara karşı dirençli olduğunu gösterdi” dedi.

Haberin Devamı

Çakıroğlu, şöyle konuştu:

“S&P ve Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indirdiği üçüncü çeyrekte finansal piyasalar genel itibariyle baskı altında kalsa da, tüketicinin ekonomiye duyduğu güven ağustos ve eylülde artış gösterdi. Temmuz ve ağustosta yurtiçi tüketim talebinde gözlenen yavaşlama, tüketici güvenindeki toparlanmanın da işaret ettiği gibi, eylülden itibaren yeniden hız kazanmaya başladı. Bu noktada, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesi için ülke olarak yürüttüğümüz topyekûn mücadelenin bir benzerini ekonomik alanda da sergileyebilirsek, Türkiye sadece bölgesinde değil, dünya ölçeğinde de ekonomik gücünü artıracaktır.”

Yatırımlara devam

Tüm bu gelişmelere karşın, yılın ilk 9 ayında Koç Topluluğu’nun faaliyetlerini ve yatırımlarını başarıyla sürdürdüğüne dikkat çeken Çakıroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yılın ilk 9 ayında portföy yapımız, güçlü ihracat sonuçlarımız ve risk yönetim politikalarımız ile ekonomideki dalgalanmalara karşın istikrarlı bir performans sergiledik. Küresel stratejimizle yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.
Yılın ilk 9 ayında 4.2 milyar TL’lik yatırım yaptık. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Moody’s tarafından verilen ‘yatırım yapılabilir’ seviyedeki kredi notumuzu koruduk.

Ülkemizin geleceğine olan inancımız ile gerçekleştirdiğimiz kombine yatırımlar son 5 yılda 30 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde 24 bin kişiye ek istihdam sağladık ve çalışan sayımız 97 bine ulaştı. Yatırımlarımızın finansal sonuçlarımıza olumlu katkılarının haklı gururunu yaşıyoruz. 100’üncü yılımıza doğru emin adımlarla ilerlerken, yurtiçi ve yurtdışında itibarımızı artıracak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

Yazarlar