Eğitim Koç Üniversitesi dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında

Koç Üniversitesi dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında

25.06.2013 - 15:55 | Son Güncellenme:

Bu yıl, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı tarafından dokuz ödülle en fazla ödüle layık görülen Koç Üniversitesi, dünyada en iyi 100 üniversiteden biri olarak listelendi.

Koç Üniversitesi dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında

İngiliz Yüksek Öğretim Dergisi Times Higher Education (THE) tarafından 50 yaşın altındaki dünyanın en iyi ilk 100 üniversiteler listesinde Koç Üniversitesi 31’inci sırada yer aldı. Böylece, Koç Üniversitesi listede en yüksek sırada bulunan Türk üniversitesi oldu.

Haberin Devamı

Kurulduğundan bu yana ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda akademik başarıya imza atan Koç Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisi’nin bu yıl Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA GEBİP) tarafından dokuz ödüle layık görüldü. Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği’nden Seda Keskin Avcı ve Mehmet Sayar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Reşat Bayer, Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden Kazım Büyükboduk, Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Özgür Birer, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Gülayşe İnce Dunn ve Nurhan Özlü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden Seda Ertaç ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Tevfik Metin Sezgin TÜBA GEBİP ödüllerini almaya hak kazandılar. Böylece Koç Üniversitresi 2013 yılında en fazla TÜBA GEBİP ödülü alan üniversite oldu.

Haberin Devamı

İngiliz Yüksek Öğretim Dergisi Times Higher Education (THE) tarafından ilk kez yapılan ‘Dünyada 50 yaşın altındaki en iyi 100 üniversite’ sıralamasında -Koç Üniversitesi listede 31’inci sırada yer alarak bu listede en yüksek sırada bulunan Türk üniversitesi oldu. İngiliz The Times Gazetesi tarafından hazırlanan The Times Higher Education, dünyada 50 yaş altındaki en iyi 100 üniversiteyi belirliyor. Listeye, 50 veya daha az süredir akademik eğitim veren ve bilimsel araştırma yapan üniversitelerden en iyi 100 kuruluş dâhil ediliyor. Araştırma, üniversitelerin çalışmaları, bilimsel yayınları ve diğer akademik başarıları dikkate alınarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl kuruluşunun henüz 20inci yılını idrak etmekte olan Koç Üniversitesi, dünyanın 50 yaşından genç en iyi ilk 100 üniversitesi listesinde yer alan en genç üniversitelerden biri olarak da dikkati çekti.