Ankara Kocaeli'de Çiftçilere Sera Desteği

Kocaeli'de Çiftçilere Sera Desteği

12.01.2018 - 12:44 | Son Güncellenme:

.

Kocaelide Çiftçilere Sera Desteği

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi seracılığı geliştirmek amacıyla çiftçilere, yüzde 50 hibe desteği sağlıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, verilen destekle Kocaeli'deki çiftçilerin gelirinin artırılmasının amaçlandığı bildirildi.

Kocaeli'de 6 bin 509 yüksek tünel seradan yüzde 90'ının bin metrekareden küçük olduğu belirtilen açıklamada, standart bir seranın en az 320 metrekare alana sahip olması gerektiği kaydedildi.

Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü sera projesinin, Kandıra Kurtyeri, İzmit Bayraktar, Sapakpınar, Karamürsel Hayriye ve Başiskele Kılıçarslan mahallelerinde uygulamaya konulduğuna işaret edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Yüzde 50 hibe ile alınan seralar don riskini azaltıyor. Zorlayıcı hava koşullarına şiddetli karşı mekanik mukavemeti artırıyor. Ayrıca hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutuyor, ilaçlama sayısının azaldığı, daha sağlıklı ve pazar değeri yüksek ürünler yetişmesini sağladığı gözlemleniyor. Sera içerisindeki ısıyı hapsederek gece ve gündüz arasındaki ısı kaybını minimum seviyede tutuyor. Isı kaybının minimum seviyede olması ürünün ani sıcaklık düşmesi ile oluşan don riskine karşı korunmasını sağlıyor."