Ege Kocaoğlu: Birlik olun biz destek vereceğiz

Kocaoğlu: Birlik olun biz destek vereceğiz

25.09.2017 - 05:16 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni törenle açtı. Üreticilere seslendi, “Güçlü olun, aynı yere yumruğu vurun, biz her zaman destek vereceğiz” dedi

Kocaoğlu: Birlik olun biz destek vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, kırsal kesimin kalkınması için üreticilere kurtuluş reçetesi olarak önerdiği kooperatifleşme modeli kapsamında Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, kooperatiflere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti, kırsalın ve üreticilerin sorunlarını kendi hayat tecrübelerine dayanarak kolaylıkla algıladığını vurguladı. Bakırçay havzasındaki kooperatif yapılanmasının yetersiz olmasından duydukları sıkıntıyı sık sık dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Mal varlığını artırdık’

“Oysa Küçük Menderes’teki Tire Süt Kooperatifi, Bademli Fidancılık Kooperatifi, Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi, Kiraz İğdeli Peynir Kooperatifi ile Urla Bademler Çiçekçilik Kooperatifi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle büyük gelişim gösterdi. Tire Süt Kooperatifi’nin mal varlığı 4 milyon liradan 40 milyon liraya ulaştı. Bademli Fidancılık Kooperatifi’nin mal varlığı 4 milyon 250 bin liradan 44 milyon liraya çıktı. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi’nin hiçbir şeyi yoktu, arazi aldı, tesis kurdu, fide üretip satıyor. Şu anda Hollanda’yla ortak çiçek üretimi yapılıyor.”

‘İşi yarım bırakmayız’

Bergama’da da üreticilere önemli destekler verdiklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Sözün özü, birlik olun, güçlenin, aynı yere yumruğu vurun. Biz yasal her türlü desteği vermeye hazırız. Biz başarırız. Tuttuğumuz işi yarım bırakmıyoruz. Üreticinin kalkınması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu kooperatifin projelerini değerlendirip uygun olanlara destek vermeye hazırız. Türkiye’de 10 senede süt üretimi 1’di, 2 oldu. İzmir’de yüzde 150 arttı. Tire’de yüzde 440 arttı” diye konuştu. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bakırçay bölgesinin kooperatifleşme konusunda İzmir’in diğer bölgelerine göre geri kalmış durumda olduğunu ifade etti, “Kooperatif yapılanması başarılabilirse, söz konusu desteklerden daha iyi yararlanabileceğiz. Buradaki herkesin ekmeğini büyütmeyi başaracağız. Ne kadar çok kooperatife üye kazandırabilirsek ve üyeler kooperatife sahip çıkarsa bu işi başarabiliriz” diye konuştu.