Gündem Kocatepe’de yürek dağlayan feryatlar

Kocatepe’de yürek dağlayan feryatlar

20.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi yasa boğan hain saldırıda şehit olan 28 kişiden 8’i Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii’nde Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı cenaze namazında şehit yakınlarının feryatları, törene katılanları da ağlattı

Kocatepe’de  yürek dağlayan feryatlar

Ankara’da hain terör saldırısında yaşamını yitiren 28 şehitten sekizi için son tören Kocatepe Camii’nde yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile çok sayıda bakan, milletvekili ve askerin katıldığı törende şehit eşinin, “Gözün arkada kalmasın aşkım” diye bağırması duygulu anlar yaşanmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Astsubaylar İbrahim Baran, Ertan Akgül, sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Sedat Durğun, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk ve Güner Altınok ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bir banka şubesinde çalışan Fatma Berna Atmaca için Kocatepe Camii’nde askeri tören yapıldı. Cuma namazı sonrasında her bir şehit için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

Törene Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, çok sayıda milletvekili ve asker ile şehitlerin çalışma arkadaşları olan sivil memurlar katıldı.

Haberin Devamı

‘Aşkım bizi merak etme’

Törende Davutoğlu, bazı şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Bir şehit eşinin, “Gözün arkada kalmasın aşkım. Bizi merak etme” sözleriyle avludan yükselen “Anan sana kurban olsun” ve “Cennet bahçelerinde dolaş” feryatları yürekleri dağladı. Bu sırada Başbakan Davutoğlu’nun da duygulandığı gözlendi.

Törende geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti. Cenaze namazı için gelenler, tek tek aranarak, cami avlusuna alındı. Çevredeki binaların pencerelerine Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

Şehitlikte defnedildiler

Kocatepe Camii’nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından astsubaylar Akgül ve Baran ile sivil memurlar Gündüz, Durgun, Altınok, Haliloğlu ve Yılmaztürk’ün cenazeleri, Cebeci Askeri Şehitliği’ne getirildi.

Burada gerçekleştirilen törende sonra cenazeler, dualarla toprağa verildi. Silah atışıyla sona eren törene, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocatepe’de  yürek dağlayan feryatlar


Kocatepe’de  yürek dağlayan feryatlar


Kocatepe’de  yürek dağlayan feryatlar