Teknoloji Kodak, Super 8 kamerayı satışa çıkartıyor

Kodak, Super 8 kamerayı satışa çıkartıyor

17.01.2018 - 16:43 | Son Güncellenme:

Kodak, Super 8 adlı kamerayı CES 2016'da duyurmuştu. Kodak klasik kamerasının yeni versiyonunun fiyatını açıkladı. Peki Kodak Super 8 adlı kameranın fiyatı ne kadar?

Kodak, Super 8 kamerayı satışa çıkartıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kodak, Ocak 2016’daki CES’te ünlü Super 8 kamerayı dijital özellikli bir kamera olarak geri getireceğini açıklamıştı. Kodak, bu açıklamadan iki yıl sonra 1 dakikalık bir videoyla Super 8 ile çekilmiş görüntüleri piyasaya sürdü. Yeni Kodak Super 8 C-mount kamera şirketin yeni Super 8 filmlerini kullanıyor.

Özellikleri arasında, değişken hızlı çekim (18, 24, 25, 36 FPS), 6mm f/1.2 Richo objektif, manuel diyafram ve odaklama, dönebilen 4 inç ekran, dahili ışık ölçer ve bir jog tekerlekli kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Program direktörü Steve Parsons, "En son tasarımımızı test etme aşamasındayız ve bu test, mevcut tasarımın katı performans standartlarını karşılayıp karşılamadığını anlamamıza yardımcı olacak. En büyük zorluklarımızdan biri, bu zor parçaları yapabilecek tedarikçiler bulmak." dedi.

Haberin Devamı

Kodak’ın hedeflerinden biri de bu yeni Kodak Super 8 kamerayı "herhangi bir DSLR kadar kolay" hale getirmek ve filmler işlendikten sonra filmeleri geri almadan önce görüntülere ulaşmak için The Darkroom adlı yeni bir çevrimiçi hizmet başlatmak.

The Darkroom uygulamasıyla birlikte Kodak size filmleri göndermek için size bir adres verecek ve laboratuar filmi işleyecek, tarayacak ve taramaları The Darkroom’a yükleyip müşterileri taramaları kullanmaya başlayabileceğini bildirecek.

Yeni Kodak Super 8, yaklaşık 2500-3000 dolar arasında satılacak. Kamera, Kodak web sitesinden ve bu yılın sonundan itibaren ilgili mağazalardan satın alınabilecek.