Adana KOLİK AĞRISINI KİMYONLA ÇÖZÜN

KOLİK AĞRISINI KİMYONLA ÇÖZÜN

15.02.2014 - 10:15 | Son Güncellenme:

.

KOLİK AĞRISINI KİMYONLA ÇÖZÜN

Dr. Ömer Coşkun, bebeklerin kolik ağrısına anne sütüyle birlikte verilecek bir miktar kimyon ile son verilebileceğini söyledi.
İçeriğinde A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini ve C vitaminlerini barındıran kimyonun sindirim sistemi için faydalı olduğunu kaydeden Dr. Coşkun, “Kimyon içerdiği vitaminlerden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda mide şişliğini azaltır ve mideyi kuvvetlendirir” dedi.
Dr. Coşkun, kimyonun özellikle çocukların gaz sancısı gibi sorununa karşı kullanılabileceğine dikkat çekerek, “Bir çay kaşığı anne sütü ile birlikte bir çimdik kimyonu karıştırın ve her gün düzenli olarak verin. Bunu en az 3 gün tekrarlayın. 0 ile 3 aylık bebeklerde sık görülen kolik ağrısına karşı birebir bitkisel çözüm olarak da kullanılabilir. Yetişkinler içinde gaz sancısına iyi gelen kimyonu isterseniz kaynamış su ile karıştırılıp içilebilmektedir. Özellikle şişkinlik ve gaz sıkıntılarında kullanılan harika bir şifa kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
Kadınlarda regl döneminde demir eksikliğinin adet döneminin çok sancılı geçmesine neden olduğunu hatırlatan Dr. Ömer Coşkun, kimyonun demir eksikliğine çok iyi geldiğini ve bu dönemde kimyon tüketilmesi gerektiğini belirtti.