Gündem Komşu katilinin 2’nci cinayetiymiş

Komşu katilinin 2’nci cinayetiymiş

24.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Haluk Koç’un sekreterinin kocasının katil zanlısı Aytekin K. yakalandı. Aile ferdiyle buluşurken yakalanan Aytekin K. suçunu itiraf etti

Komşu katilinin 2’nci cinayetiymiş

Ankara’da, CHP Sözcüsü Haluk Koç’un sekreteri Eda Özkara’nın öğretmen eşi Levent Özkara’nın, 9 yaşındaki oğlunun gözleri önünde kafasına üç el ateş edilerek öldürüldüğü olayda, katil zanlısı olarak aranan komşusu Aytekin K. yakalandı. Aytekin K.’nın daha önce de ‘kan davası’ nedeniyle cinayet işlediği ve 10 yıla yakın bir süre cezaevinde kaldığı ortaya çıktı.
Ankara’da önceki gün işlenen cinayette, CHP Sözcüsü Haluk Koç’un sekreteri Eda Özkara’nın öğretmen eşi Levent Özkara tartıştığı komşusu Aytekin K. tarafından kafasına üç el ateş edilerek öldürüldü. Cinayet, Özkara’nın 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Alp’in gözleri önünde yaşandı. Cinayetin ardından kayıplara karışan Aytekin K.’nın, bir aile yakını ile buluşacağını tespit eden polis, yaptığı baskında Aytekin K.’yı yakalayarak gözaltına alındı

Para alıp kaçacaktı
Aytekin K.’nın sorgusunda Özkara’yı öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Aytekin K.’nın ifadesinde alt kat komşusu olan Özkara ile aralarında “gürültü” nedeniyle gerginlik bulunduğunu söyleyerek, “Aramızda gürültü nedeniyle 2 yıldır gerginlik vardı. Olay günü karşılaşmamızda da bana küfür etti. Üzerime yürüyünce ateş ettim, sonra da kaçtım” dediği öğrenildi. Aytekin K.’nın daha önce de cinayet işlediği ortaya çıktı.

Toprağa verildi
Levent Özkara, dün cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze törenine, Eda Özkara, 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Alp Özkara, ailenin yakınları ve Levent Özkara’nın öğrencilerinin yanı sıra Haluk Koç ile Hatay Milletvekili Nihat Matkap katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

Vurulma anı kamerada

Cinayetin tüm anları, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kamera kayıtlarında Özkara ve oğlunun, Aytekin K. ile apartman girişinde karşılaştığı ve burada tartışmaya başladıkları görüldü. Özkara’nın daha sonra oğlu ile birlikte çağırdığı taksiyi beklemek üzere apartman dışına çıktığı, ancak Aytekin K.’nın arkasından el kol hareketleri yapmasının ardından yeniden bina girişine yöneldiği görüntülere yansıdı. Burada yaşanan ikinci tartışmanın ardından Aytekin K.’nın belindeki tabancasını çekerek Özkara’nın 3 el ateş ettiği görülüyor. Özkara’nın bina dışında bekleyen 9 yaşındaki oğlunun ise silah seslerinin ardından kendisini yere atarak ağlamaya başladığı kameralara yansıdı.