Giresun Komutandan Duygu Dolu Konuşma

Komutandan Duygu Dolu Konuşma

02.06.2017 - 13:39 | Son Güncellenme:

.

Komutandan Duygu Dolu Konuşma

Giresun İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 367’ıncı dönem kısa 44 er için Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası’nda yemin töreni düzenlendi.
Törene Vali Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Alay Komutanı Ali İhsan Ersoy, askerlerin aileleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, eğitimlerini tamamlayarak acemilikten usta askerliğe geçen erler hep bir ağızdan yemin etti. Yenin töreninden sonra birliğe erken gelen ve eğitimlerde başarılı olan askerlere Vali Karahan tarafından hediyeler verildi.
Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Vakit gündüz, gözler yaşlı, yürekler ağır. ‘Yavrum, gardaşım’ feryat eden şehit analarına, babalarına, silah arkadaşlarına sabır ver Allah’ım. Şırnak’ta şehit olan silah arkadaşlarımıza ve tüm silah arkadaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı ve özel günümüze teşrif eden askerlerimizi yalnız bırakmayan Sayın Valim, Sayın Komutanım, Belediye Başkanım, protokol, değerli misafirler ve kıymetli aileler 367. kısa dönem yükümlü erlerin ant içme törenine hoş geldiniz. Genç silah arkadaşlarım sizler biraz önce milletimizin bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kardeşlerinizin huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet uğrunda seve seve canınızı vereceğinize ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, ayrıca şanlı Türk ordusuna kabul belgesidir. Sizlerle gurur duyuyor, sizlere güveniyoruz” dedi.
Vali Karahan ise, "Bugün jandarma ordusuna katılan ve Mehmetçik sıfatını alan kahraman askerlerimizi huzurlarınızda selamlıyorum. Yeminleri hayırlı olsun, yeminlerine bir ömür sadık kalacaklarına inanıyoruz. Çünkü bu yemin sırf askerlik yemini değil, bu ülkenin bir evladı olarak yapılan bir yemin. Kahraman jandarma ordumuz her zaman milletin emrinde, devletinin hizmetinde olmuştur. Bugüne kadar binlerce kez göstermiştir. Binlerce şehidiyle bunu tarihe kanları ile yazmıştır. Bundan sonra aynı kararlılıkla devletinin, milletinin hizmetinde devam edecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sona eren tören sonrası yemin eden kısa dönem erler, aileleri ile hasret giderdi.