Ege Konaklı kızların hedefi şampiyonlar ligi

Konaklı kızların hedefi şampiyonlar ligi

19.06.2017 - 05:23 | Son Güncellenme:

Konak Belediyespor, şampiyonluk kupasını aldı. Üst üste beşinci kez bu sevinci yaşayan Konak’ın kızları, yeni sezonda Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek

Konaklı kızların hedefi şampiyonlar ligi

Türkiye Kadınlar Futbol

Haberin Devamı

1. Ligi'ni bu yıl da lider bitiren Konak Belediyespor, şampiyonluk kupasını alırken üst üste beşinci kez kupa sevinci yaşadı. Konak'ın kızları böylelikle formalarına ilk yıldızı da taktı. Konak Belediyesi'nin Güneşli Spor Tesisleri'nde düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Futbol Federasyonu İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Kulüp Başkanı Zeki Günen ve TFF Kadın Futbolu Departman Müdürü Mert Başoğlu, AKSF'nin sorumluları, Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile spor okulu öğrencileri ve aileler katıldı.

"Ayrımcılık yapılmalı"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, takımın 5. şampiyonluğu elde edip, kulüp armasının üzerine ilk yıldızı takma hakkını kazandığını belirterek, Futbol Federasyonu'nun erkek ve kadın futboluna eşit davranması gerektiğini söyledi. Pekdaş, "Bu yıldız çok zorluklarla takıldı. Bu takımın yaşaması için elimizden gelen özveride bulunduk. Umarım, federasyon ve bakanlık bu ayrımcılığı gidermeyi ve bu eşitliği sağlayıncaya kadar olumlu ayrımcılıkla taçlandırmayı önüne hedef olarak koyar" dedi.

Haberin Devamı

Hedef Şampiyonlar Ligi

Toplamda 5 kez ligi zirvede bitiren takım, yeni sezonda göğsüne tek yıldız takacak. Konak Belediyespor, 2017-2018 sezonunda ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı.