Gündem Konsolosluğa Türk bayrağı

Konsolosluğa Türk bayrağı

13.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu çatısına çıkan kimliği belirsiz kişi Türk bayrağı astı. Yetkililer Türk bayrağının konsolosluk inisiyatifiyle çekildiğini bildirdi, konsolosluk yetkilileri ise şahsın güvenlik önlemlerine rağmen içeri girdiğini belirtti

Konsolosluğa Türk bayrağı

Hollanda kriziyle gergin anların yaşandığı Beyoğlu’ndaki Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda dün de bir grup Türk vatandaşı Türk bayraklarıyla Hollanda’yı protesto etti. Konsolosluktaki Hollanda bayrağı yerine öğle saatlerinde Türk bayrağı çekilmesi dikkat çekti. Konsolosluk yetkilileri, bayrağın güvenliği aşan bir kişi tarafından değiştirildiğini belirtirken, Türk yetkililer ise Türk bayrağının konsolosluk görevlilerinin inisiyatifiyle göndere çekildiğini kaydetti. Bayrak yaklaşık 45 dakika sonra tekrar Hollanda bayrağıyla yer değiştirdi.

Haberin Devamı

Gün boyu nöbet

Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemesine yönelik tepkilerin İstanbul’daki adresi Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu’ydu. En üst seviyede güvenlik önlemleri alınan konsoloslukta çevik kuvvet ekipleri, özel harekat polisleri ve iki TOMA aracı gün boyu nöbetteydi. Giriş çıkışı kapıtalın konsolosluk binasının çevresi de çelik bariyerlerle çevrildi.

Sabah saatlerinden itibaren Türk bayraklarıyla konsolosluk önüne gelen vatandaşlar sık sık “Kahrolsun Hollanda”, “Faşist Hollanda” şeklinde slogan attı. Bu sırada kimliği henüz belirlenmeyen 30-35 yaşlarında bir şahıs konsolosluk binasının çatısına çıkarak Hollanda bayrağını indirip tekbir getirerek yerine Türk bayrağı astı. Yaklaşık 45 dakika gönderde asılı kalan Türk bayrağı konsolosluk görevlileri tarafından indirilip yeniden Hollanda bayrağı göndere çekildi.

Yazarlar